AKTUÁLIS
#Mátészalka
#járási hivatal
Új járási hivatala lesz Mátészalkának
Július végén volt a Mátészalkai Járási hivatal új épületének alapkő-letétele. Az alapkövet és az időkapszulát Dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja, Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, és Dr. Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere helyezte el.

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében rámutatott, hogy a leendő épület a közösséget felépítő embereket gazdagítja majd. Emellett az ügyintézést is egyszerűbbé teszi, hiszen jelenleg a városban több helyen találhatóak a járási hivatal különböző osztályai.

Román István kormánymegbízott ünnepi beszédét köszönetnyilvánítással kezdte. A polgármesternek és az önkormányzatnak köszönte meg, hogy a telket a kormányhivatal rendelkezésére bocsájtották. Kiemelte, hogy az alapkőletétel a helyi közösség és az állam összefogásának eredményeképpen valósulhatott meg. Ebből az összefogásból a város is profitál majd, hiszen az állampolgárok és dolgozók korszerű, minden igényt kielégítő körülmények között tudnak majd ügyet intézni. Megemlítve a kormányhivatali használatban lévő épületek befejeződött energetikai fejlesztését, Román István elmondta, hogy a jövőben újabb épületek átadása valósul meg, emellett a további tervek között szerepel, hogy mindenhol 21. századi körülményeket teremtsenek a munkavégzéshez és ügyintézéshez.

Dr. Tuzson Bence államtitkár ünnepi beszéde elején kiemelte, hogy az alapkőletétel egy hosszú előkészítő folyamat végét is jelzi, az első tégla lerakása pedig Magyarországot is tovább építi. Fontos, hogy az állam megfelelő szolgáltatást nyújtson az állampolgároknak, aminek része a járási hivatalokban, kormányablakokban dolgozó emberek munkája is. Az állam szolgáltatásai ugyanis ezeken a helyeken jutnak el az állampolgárokhoz.

Dr. Tuzson Bence beszélt arról is, hogy az együttműködés mellett nagy jelentősége van a biztonságnak is, mivel csak egy jól működő ország tud biztonságos maradni. A biztonság alkotórésze a jó hivatali rendszer, ahol bárki bármikor gyorsan és eredményesen tud ügyet intézni. Államtitkár úr hangsúlyozta, hogy az elkövetkezendő időszakban különös figyelmet fordítanak az ügyek számának csökkentésére. Beszédének végén arra buzdított, hogy közös munkával tovább építsük az országot.

Az ünnepség az időkapszula és az alapkő letételével ért véget.

Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal