NAGYVILÁG
Belföld
#Szili Katalin
#Tusványos
Tusványos – Szili Katalin: A háború nem jogosítja fel Ukrajnát jogszűkítésre
​Szili Katalin szerint „óriási lejtőre” került Ukrajnában a nemzeti kisebbségek – köztük a kárpátaljai magyarság – ügye, pedig a háború nem jogosítja fel Ukrajnát a jogszűkítésre, és nem menti fel az alól, hogy teljesítse az EU által a tagjelölt államoknak előírt csatlakozási követelményeket.

Szili Katalin szerint „óriási lejtőre” került Ukrajnában a nemzeti kisebbségek – köztük a kárpátaljai magyarság – ügye, pedig a háború nem jogosítja fel Ukrajnát a jogszűkítésre, és nem menti fel az alól, hogy teljesítse az EU által a tagjelölt államoknak előírt csatlakozási követelményeket.

A miniszterelnöki főtanácsadó a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor csütörtöki, Kisebbségi jogok háborúban és békében című pódiumbeszélgetésén fejtette ki álláspontját a kérdésben.

Az MTI-nek nyilatkozva leszögezte: nyilvánvalóan elsődleges fontosságú a béketeremtés, de ha Ukrajnának fontos az uniós közeledés, akkor fontos teljesítenie azokat a követelményeket, amelyeket az EU az összes többi tagjelölt országnak előír.

-MTI-