PUZZLE
Cukiság
Tudta, hogy a budapesti a világ egyik legrégebbi állatkertje?
Érdemes ellátogatni a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, megnézni az ott lakókat a gyerekekkel. Ezt a programot a szülők is élvezik!

Az idén 157 éves Fővárosi Állat- és Növénykert 1866. augusztus 9-e óta fogad látogatókat. Az épületek, állatházak nagy részét az 1909 és 1912 közötti átépítés idején emelték, Kós Károly és Zrumeczky Dezső, Neuschloss Kornél, illetve Végh Gyula tervei szerint. Elképesztő látványvilággal, építészeti örökséggel és lenyűgöző állatvilággal találkozhatunk a kapukon belül. 859 állatfaj több mint 11 ezer egyede él itt, ahol évről-évre jelentős eredményeket érnek el a veszélyeztetett fajok szaporítása, illetve a vadállatmentés terén.

A világon most először alkalmazták sikeresen egy emberszabású majomnál azt az őssejtterápiás kezelést, amellyel a Fővárosi Állat- és Növénykert idős gorillájának, Lieselnek az ízületi gyulladását kezelték az orvosok.


Gyerekekkel ideális program az állatkert, ahol még a cápákat is meg lehet nézni, a BioDóm előfutáraként. A Varázshegy szintén elvarázsolja a kicsiket. A hatalmas sziklafal alatt olyan, interaktív és kalandos játékokkal, élő állatok bemutatóival, óriás állatok modelljeivel találkozhatnak, amelyhez hasonló Közép-Európában máshol nem látható.