AKTUÁLIS
#nyíregyházi egyetem
Továbbra is népszerű a Nyíregyházi Egyetem
Ez annak (is) köszönhető, hogy folyamatosan bővül a képzési kínálat.

Már a felvételi jelentkezések alapján is népszerű a Nyíregyházi Egyetem. Az országos statisztikáktól eltérően, mely szerint öt százalékkal esett vissza a felsőoktatásban tovább tanulni vágyók száma, a Nyíregyházi Egyetemet már első helyen is többen jelölték meg továbbtanulásuk célállomásának mint tavaly.

Az is jól látszik, hogy a hallgatók második-, és harmadik helyen is szívesen választanak az Egyetem képzési kínálatából. A campuson tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy ez annak köszönhető, hogy folyamatosan bővül a képzési kínálat. Ma már teljessé vált a pedagógusképzés, emellett új szakok jelentek meg, valamint vonzzák a hallgatókat a más egyetemek által kihelyezett képzések is.

Dr. Kiss Ferenc intézményvezető, általános rektor-helyettes örömtelinek nevezte már az előzetes adatokat is. A végleges adatok természetesen majd a ponthúzást és a beiratkozást követően lesznek. Arra is kitért, hogy a pedagógusképzésre jelentkeztek idén is a legtöbben, közel ezren, ezen belül pedig a most induló óvodapedagógus képzés lett a sláger.

- Friss Média -
forrás: SzSzB Megyei Sajtószolgálat