PUZZLE
Életmód
#Rétközi-tó
#horgászverseny
Tórekorder csukát fogtak a Rétközi-tóból
Még csak a bemelegítésnél tart a 43 csapat, de már megdöntötték a tó eddigi rekordját.

Második alkalommal rendezik meg a Rétközi Rablóhalas Rangadót, amire 43 csapat jelentkezett. Ma a bemelegítő volt a versenyhorgászoknak, a csapatok ismerkedtek a 400 hektáros vízzel és a környezettel.

Sok versenyző már a vasárnapi rangadót megelőző napokban megérkezett a festői környezetben elterülő hatalmas Rétközi-tóhoz. Az évszakot meghazudtoló nyárias időjárás és a őszi ruháját magára öltő természet különös atmoszférát teremtett a mai bemelegítéshez. Érkeztek versenyzők Svájcból, a Dunántúlról és az ország egyéb tájairól.

A versenyzők egységesek abban, hogy az ország egyik legszebb tava, a Rétközi-tó.

A tervek szerint az ébredő nap sugaraival megvilágítva fél hétkor - az eligazítást követően - a Bucka-laktól hajóznak ki a csapatok. A technikai eligazítást követően kisorsolják a startsorrendet. A kapott sorszám alapján a csapatok ötös csoportokban indulhattak ki a vízre, hogy elfoglalják az általuk legtutibbnak vélt horgászhelyet. Napközben a szervezők folyamatosan mérték, jegyzőkönyvezték a kifogott halakat, a procedúra végén mindegyik hal visszakerült a vízbe.

Egyébként ma megdőlt a tó eddigi rekordja is, hisz' az egyik csapat fogott egy 116 centiméteres 10,5 kilogrammos csukát - így jócskán feladták a leckét a többieknek a holnapi versenyre.