NAGYVILÁG
Belföld
#bölcsőde
#Kemecse
#EU-s támogatás
#Kormányzati támogatás
#református egyházközség Kemecse
Több mint egymilliárdból épült új bölcsőde Kemecsén
Az új bölcsőde 56 férőhelyes, 4 csoportszobás épület, amely magába foglal egy hatszáz adagos konyhát is.

Játszóudvar is épült a modern bölcsőde mellé, ami részben fedett.

Az előírásoknak megfelelően 16 férőhelyes parkolót alakítottak ki az épület utcafronti részén, ahol helyet kapott két elektromos autót töltőállomás is.

A mai projektzáró ünnepségen elhangzott, hogy a bölcsőde az Európai Unió és Magyarország kormányának támogatásával több mint egymilliárd forintból valósul meg, ebből csak az épület kivitelezése került 888 millió forintba.

Az új bölcsőde építésére a Kemecsei Református Egyházközség vissza nem térítendő támogatást nyert, az összeget saját erővel, mintegy 30 millió forinttal egészítették ki.

A közvetett célcsoport a legnehezebb helyzetben lévő, gyermeküket egyedül nevelő szülők, valamint a hátrányos és halmozottan hátrányos gyermekek szülei, akiknek száma rendkívül magas a térségben. A projekt további célja a kapacitás növelésével a szülők munkaerőpiacra történő belépésének, visszatérésének elősegítése- fogalmazott Szalkó Károly István református lelkipásztor.


A tervezés és beruházás során a pályázó törekedett a gazdaságosságra, a betervezett építési anyagok kapcsán az újrahasznosíthatóságra, illetve a környezetbarát, és energiamegtakarítást eredményező megoldásokra.

Az intézményben a teljeskörű akadálymentesítés maradéktalanul biztosításra kerül. A környezetkímélő és energiatakarékos megoldások nagyban csökkentik a jövőben a fenntartási és üzemeltetési költségeket.


Sok-sok játék is várja a gyerekeket a modern bölcsődében.

Az új bölcsőde ünnepélyes átadásra ez év szeptemberében fog sor kerülni, hálaadó istentisztelettel együtt.