AKTUÁLIS
#Nyíregyháza
#advent
#gyertyagyújtás
Több ezren Nyíregyháza főterén - fotók, videó
Az adventi koszorú első gyertyájának közös meggyújtását több ezren kísérték figyelemmel Nyíregyháza főterén. Mint írtuk korábban, teljesen újragondolta a város vezetése az adventi belváros forgatagot. A változás határozottan jól áll a szabolcsi megyeszékhelynek.

Az ünnep hangulatát idén is a Nyíregyházi Cantemus Kórus előadása tette feledhetetlenné - videónkban is ők hallhatók. Dr. Kovács Ferenc vezényletével 10-től visszaszámolva gyúltak fel az ünnepi fények, hogy egy rövid köszöntőt követően a hagyományos ökumenikus adventi áhítat és színvonalas műsor kövesse az est fénypontját, a gyertyagyújtást. Ebben az évben az első gyertyagyújtást követő sztárvendég Varga Miklós volt.

A város polgármestere, Kovács Ferenc köszöntőjében rámutatott, hogy az idei ünnepvárás más: jobb, több lesz, mint a megszokott. Abban bízva, hogy minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programot. Mint minden évben, most is együtt kapcsoljuk fel a belváros fényeit és együtt gyújtjuk meg a hit, a remény, a szeretet és az öröm gyertyáit a város adventi koszorúján - fogalmazott a város vezetője, majd hozzátette: szeretettel várnak mindenkit a Városi Karácsonyi Koncertre, a Kossuth téri színpadi programokból pedig kétszer annyi lesz, mint tavaly, a hét hat napján nyújtanak élményt. "Ha tehetik, minél több programon vegyenek részt, érezzék jól magukat és szeretetben, békében, közösségben készüljenek az ünnepre" - mondta a polgármester.

Zárógondolatként Kovács Ferenc úgy fogalmazott, "városunk főtere decemberben is legyen egy találkozási pont, a hideg napokon is egy melegséget árasztó közösségi tér, ahol időről időre összejöhetünk, beszélgethetünk, együtt készülhetünk az ünnepre."

Mint írtuk, ebben az évben több újdonság is várja az érdeklődőket, így december 1-23. között minden nap 18 órakor utcazene lesz a Kossuth téren. A színpadi programok Nyíregyháza főterén, a városháza előtt immár heti hat napon örvendeztetik meg 16.30-tól az ünnepváró nagyközönséget.

Programok az előttünk álló hétre:

Kossuth téri programok az első héten:

December 4. kedd

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ ellátottainak műsora

Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium műsora

December 5. szerda

CarPEDIGnem

Dóra és a Felfedezők

December 6. csütörtök

Köszöntsük együtt a Mikulást! – további információk a következő héten….

Nyíregyházi Bem József Általános Iskola műsora

Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium műsora

December 7. péntek

Beat-lesz

No Dress Code Acoustic

December 8. szombat

12.00- 15.00 Szent Miklós Udvar – a Görögkatolikus Egyház családi délutánja

16.30 Móricz Zsigmond Színház előadása

December 9. vasárnap 16.30

Második adventi gyertya meggyújtása

Sztárvendég: Gergely Róbert


- FrissMédia -