KÉK FÉNY
#szilveszter
#szír férfi
#Budapest
#erőszak
#letartóztatás
Szír férfi erőszakolhatott Budapesten szilveszterkor
A IX. Kerületi ügyészség indítványával megegyezően az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy szír állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő sérelmére január elsején

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy szír állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő ellen Budapesten – közölte a Fővárosi Főügyészség a hirado.hu-val.

Az esetről azt írták: a szír állampolgárságú férfi január 1-én, a hajnali órákban egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, akinek azt mondta, hogy görög állampolgár. A gyanúsított ezután szexuális aktust kezdett a sértettel.

Ez kezdetben a nő beleegyezésével történt, de a férfi egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett a beleegyezését egyértelműen visszavonta, kérte a gyanúsítottat, hogy hagyja abba. Azonban a férfi a sértett akarata ellenére, erőszakkal folytatta a szexuális jellegű cselekményeket.

Mint azt a főügyészség közölte: a szír állampolgárságú férfi Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, személyi körülményei rendezetlenek, a terhére rótt bűncselekmény pedig kiemelkedő tárgyi súlyú.

A kerületi ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, a Budai Központi Kerületi Bíróság szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt ezt el is rendelte. A végzés nem jogerős.