AKTUÁLIS
#tanévkezdés
#Kisvárda
Személyi változásokkal és fokozott óvintézkedések közepette kezdik a diákok az új tanévet Kisvárdán
Mint mindenhol máshol, Kisvárdán is az új koronavírus-járvány veszélyének figyelembevételével kezdi meg a tanulmányait több ezer diák. Az oktatási intézményekben egységes kérés, hogy a tanórákat kizárólag egészséges, teljesen tünetmentes diák látogassa. A Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban vezetése továbbá a lépcsőzetes iskolakezdésről döntött. Azaz, ott a tanítás 8 óra 45 perckor kezdődik.

A Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola 200 tanulóval indul neki ennek az évnek, ebből 22 elsőssel és új igazgatóval, Jenei Miklóssal, ugyanis a volt igazgatónő, Pappné Petrasevits Anasztázia a nyíregyházi Szent Miklós Általános Iskola igazgatását viszi tovább.

A már említett Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumba 212 új diák iratkozott be, így a teljes létszám 851 fő.

A Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola összesen 1644 főt oktat, ebből 941 fő nappali képzésben vesz részt, a fennmaradó 1644 fő felnőttoktatási platformokon tanul. Ebben az iskolában történt a tantestületben a legnagyobb változás, ugyanis a diákoknak 10 új pedagógus adja át az élethez szükséges tudást.

A Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban is igazgató váltassál indul az év, itt Pappné Molnár Erika vette át az iskola irányítást. Ebben az almamaterben 621 diák - 33 kisiskolás – kezdi meg a tanulmányait.

A Somogyi Rezső Általános Iskolában 14 fő elsős mellé két új tanár is érkezett, ebben a nevelési intézményben egyébként összesen 235 diák kezdi meg a 2020/2021 tanévet, ami egy nappal rövidebb az elmúlt évinél.

Az iskolák, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Operatív Törzzsel, a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen kialakított járvány-veszély protokoll szerint járnak el. Így például gondoskodnak a rendszeres fertőtlenítésről, de a maszk viselése nem kötelező, csak ajánlott. A szülők továbbra is az iskola bejáratáig kísérhetik el a lurkókat.

A diákok legközelebb október 23-tól mehetnek szünetre, egészen november 1-ig.