INTERJÚ
#Miss Éden
#​Medgyessy Mirjam
Szabolcsi szépség a Miss Éden döntőse: interjú ​Medgyessy Mirjammal
Idén is szép eredményt ért el egy szabolcsi szépség a Miss Éden környezetvédelmi szépségversenyen. A verseny egyik legnépszerűbb projektje évről évre a hulladékruhák tervezésére kiírt pályázat. Lányok százai neveznek be egyedi kreációikkal. Van, aki éjt nappallá téve ragasztott, vágott, varrt, annak érdekében, hogy a rendezvény egyik fő számán, a hulladékruha divatbemutatón kreációja bemutatkozzon.

A Miss Éden környezetvédelmi szépségverseny célja, hogy a környezetvédelem előmozdítására, a környezettudatos magatartás elősegítésére irányítsa a figyelmet és közben lehetőséget nyújtson a 14-26 éves, tehetséges lányoknak a bemutatkozásra. Így a modell- és reklámszakma számára új tehetségeket fedezhet fel.

A versenyzők idén is elképesztő kreációkat alkottak műanyagból, fémből, fából, üvegből és papírból. Volt, aki éjt nappallá téve ragasztott, vágott, varrt, annak érdekében, hogy a rendezvény egyik fő számán, a hulladékruha divatbemutatón bemutatkozzon. A versenyről a beszámolónkat ITT olvashatják.

Jól szerepelt a versenyen a 25 éves mátészalkai Medgyessy Mirjam is, akivel a Miss Éden döntője után beszélgettünk. Mirjam erőssége a kreativitása, ami a ruhájában is megjelent. Egy elképesztő kék ruhakölteményben lépett a színpadra, amit kék, műanyag szemeteszsákból készített.

A 2024-es Miss Éden környezetvédelmi szépségversenyen bejutottál a döntőbe. Milyen érzések kavarognak most benned így a verseny után?

Nagyon örülök, hogy a döntőbe is bejutottam, igaz, hogy nem az első három helyezett között végeztem, de iszonyatos élmény volt. Főleg úgy, hogy első alkalommal indultam, így először tapasztalhattam meg ezeket az élményeket.

Neked mit jelent az újrahasznosítás és a környezetvédelem?

Fontos, hogy a környezetünk tiszta és szennyezésmentes legyen. Gyűjtsük a szemetet szelektíven és figyeljünk oda jobban egymásra. Ez nagyon fontos.

Mátészalkai lakosként jöttél el ide hozzánk. Mit üzensz az otthoniaknak?

Azt szeretném üzenni, hogy mindenki, aki teheti, mérettesse meg magát. Ne féljenek új dolgokat kipróbálni és figyeljenek nagyon oda a környezetükre, hiszen ezt próbáltuk ezzel a szépségversennyel is sugallni.