SPORT
#papi foci
#Európa bajnok
#atya
Szabolcsi papok is játszottak a papi foci Európa-bajnokságon
Az idén 16. alkalommal megrendezett papi foci Európa-bajnokság váratlan fordulatokkal volt teli, amelyek végén a magyar csapat az előkelő 6. helyen végzett.

Összesen 17 országból érkeztek katolikus papokból álló fociválogatottak Albániába. Szabolcs vármegyéből Demecser és Nagyhalász papjai képviseltek minket: Tamás Ferenc atya, Varga Loránd káplár és Gorcsa Péter.

Csapatuk remekül szerepelt a csoportmérkőzéseken, a korábbi években a szerbek mindig kemény ellenfélnek bizonyultak, idén viszont 9 góllal semmisítették meg őket atyáink. A szlovákoktól már sajnos 2-1-re kikaptak, de ez még nem szegte a kedvüket és így is sikerült továbbjutniuk.

A legjobb négy közé kerülés és a csapat között, csak a horvátok álltak. A kezdeti összhangot egy, a sportokban gyakran előforduló bírói tévedés borította fel, így a 2-1-es győzelmi helyzetből döntetlen lett, ami végül egy 4-2-es vereséggel zárult.

Atyáink ezután se adták fel, ismét a szlovákokkal csaptak össze, ami ismét egy 2-1-es eredménnyel ért véget, azonban most a magyar csapat győzött.

A mentők is ott voltak a tornán, de nem mint játékosok. A portugál csapat egyik legjobb játékosa hazánk csapata ellen játszva szenvedett komolyabb sérülést. A játékos támadás közben sérült le, rúgás közben törte el a lábát.

Ennek ellenére a portugál csapat 1-0-ra nyerte meg a meccset, így atyáink a 6. helyen zárták a tornát.

Bár a tavalyi évhez képest minden csapat sokat fejlődött, a végeredmény nem volt túl meglepő, a bajnoki címet a horvátok vitték haza, a másodikok a lengyelek, harmadikok a bosnyákok lettek.