AKTUÁLIS
#rozmárok
#vérnyomásmérő
#seszták miklós
#gyermekkórház
Rozmárok akcióban
​A leveleki tó partján idén is összegyűltek a rozmárok, akik most a jeges vízben merültek, hogy jótékony célra gyűjtsenek. A különleges rendezvény idei kedvezményezettje a Szent Damján Görögkatolikus Kórház Gyermekosztálya lett. Az adományból vásárolt 24 órás vérnyomásmérő készüléket március 12-én adták át a kórház alapítványának.

A 24 órás hordozható monitorozásra alkalmas vérnyomásmérő műszer nagy segítséget jelent a diagnosztizálásban - mindez a Leveleki Tóért Nonprofit Kft. szervezésében 8. alkalommal megrendezett Rozmár-napnak köszönhető.

Az átadáson a cég vezetője Mikucza Zsolt elmondta, hogy évről évre egy-egy nemes cél támogatásra hívják a merülni vágyókat, de nemcsak őket, hanem a jó szándékú embereket is. Ebben az évben a jeges merülésre több mint 100 ember vállalkozott.

Mikucza Zsolt az alapötletről elmondta, hogy régóta tervezte, hogy a Rozmárok napját valamilyen jótékonysági célra is fel kellene használni. Az élet 2022-ben sajnos hamar igazolta, hogy szükséges a segítség. A kezdeményezéshez már akkor is sokan csatlakoztak, motorosok, quad motorosok, több sportegyesület is.

A keddi átadáson jelen volt a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós is, aki a rendezvény fővédnöke évről évre a nemes akciónak. A kórház gyermekosztálya nevében Hegyi D. Henrik főigazgató mondott köszönetet.