KÉK FÉNY
#Ajak
#gyilkosság
#önvédelem
Nevelőszülő ölt Ajakon – szabadlábon védekezhet az életét védő nő
Az ajaki utcán több pár orvosi gumikesztyű emlékeztet a tegnap esti tragédiára. Március 15-én egy 59 éves asszony konyhakéssel megszúrta a férjét, aki a helyszínen életét vesztette. A nő önvédelemre hivatkozva beismerő vallomást tett. Az emberölés helyszínén két 10 éves kislány is tartózkodott.

Nem előzmények nélküli a tegnap esti tragédia - bár a szomszédok nem beszéltek, de ahogy távolodtunk a tett helyszínéről, úgy nyíltak meg egyre jobban az emberek.

„Tegnap délelőtt még Pali a hóna alatt egy mappával igyekezett a templomba az énekkar próbájára és lám, estére halott” - mondja stábunknak egy középkorú férfi. Majd hosszasan ecseteli, hogy bizony azon a portán mindig bajok voltak, sok esetben veszekedtek, így beszélték a városban. „Tudja, ez egy kicsi város, itt mindenki tud mindent. ” Bár erre a szomszédok és az utcabéliek rácáfoltak, mintha amnéziások lennének: ők ugyan nem hallottak, láttak semmit.

Még arra sem akartak emlékezni, hogy a tegnap esti tragédia helyszínén, az egyébként rendezett, takaros portán két örökbefogadott, 9-10 év körüli kislány is él. Merthogy a házaspár hivatásos nevelőszülői státusban a saját, már nagykorú gyermekük mellett nevelőotthonból hoznak ki gyerekeket.

A két kislány a városiak elmondás szerint körülbelül október óta volt náluk, egészen a tegnap esti tragédiáig. Bár, megjegyzik, hogy az előttük lévő gyerekeket elvitték tőlük. „Állandó veszekedésekkel terhelt a család, vér szerinti lányuk is kollégiumban volt inkább. Többen úgy vélik, hogy Magdi és a férje, Pista nem voltak nevelőszülőknek valók. Náluk nem voltak jó helyen a gyermekek, de az értük kapott pénz jól jött a családnak" – vélekedik egy másik ajaki nevelőszülő.

Tovább kutatva Ajakon egy 5-6 évvel ezelőtti eset halvány emlékeit osztja meg velünk egy idősebb házaspár. "Magdi még az RTL-t is ki akarta hívni, akkora cirkusz volt náluk egy kiásott gödör miatt." „De hát mit csodálkozunk ezen, mindkettőnek papírja van” – állítja egy másik ajaki. Megjegyezzük, hogy azért óvatosan az ilyen kijelentésekkel, ám ő ennek ellenére ragaszkodik a történetéhez.

Ami tény: a porta és benne a gyermekszoba minden igényt kielégített, a környezettanulmány során hibát nem találtak benne, és ezek szerint a pszichológiai teszteken is átment mindkét nevelőszülők, még ha ezt sokan nem is értik.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított férje vasárnap este 8 körül ittasan tért haza, és házuk udvarán bántalmazta az asszonyt. Az 59 éves nő ezután a lakás konyhájából egy kést vett magához, és megszúrta a férjét, aki a helyszínen életét vesztette.

A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt a főkapitányságon előállították, ott gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett. A délutáni órákban érkezett haza lánya és annak barátja társaságában. Úgy tudjuk, a kihallgatáson önvédelemre hivatkozott. Az ügyészség nem tett indítványt az előzetesére, így szabadlábon védekezhet.

A két kislány elhelyezéséről az ellátó rendszer gondoskodott, a házaspár vér szerinti lánya is elment otthonról.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat büntetőeljárást az 59 éves ajaki asszony ellen.

- FrissMédia -