SPORT
kézilabda
#kisvárda
#női kézilabda
Nem elvárható, egyenesen kötelező a győzelem
A tabella miatt fontos, hogy pénteken a Békéscsaba ellen nyerjünk.

A kitűzött hárommeccses etapból hat pontot már nem tudunk szerezni, hiszen az MTK elleni múlt szombati mérkőzést elvesztettük (25–27). De tudunk-e két meccsen négyet? Merthogy a pénteki (kezdés 18 órakor), Békéscsaba elleni hazai, illetve a február 9-i Budaörs elleni összecsapások is legalább akkora jelentőséggel bírnak, mint a legutóbbi fellépés.

– Ha már így alakult, akkor gondolkodjunk mikrociklusban, és persze most az a legfontosabb, hogy megnyerjük a Békéscsaba elleni mérkőzést – mondta Dévényi János, a kisvárdaiak edzője. – Szerencsére már vége a betegségekkel járó napoknak, egy hete velünk edz az új szerzemény, Krisztina Liscsevics is. És bár ennyi idő nem a világ, azért látszik rajta, hogy képzett játékos, így bizonyára tud majd nekünk segíteni. A Békéscsabából is van kire figyelnünk, Natalja Vasziuleszkaja és Leposova Glusica szerzi a gólok java részét, de Walfisch Mercédeszt, Alekszandra Vukajlovicsot és a mindig megjátszható beállóst, Zöldi-Tóth Katalint sem szabad szem elöl tévesztenünk. Több edzőmeccset is játszottunk már egymással a szezon előtt és közben, de mivel ezeken egyik csapat sem teljes létszámmal állt ki, nem érdemes sok következtetést levonni belőlük.

Október 12-e óta nyeretlenek vagyunk, időközben a kieső helyre csúsztunk vissza, annak is köszönhetően, hogy a csabaiak a Vác elleni bravúrgyőzelmet (23–22) is fel tudják mutatni. Azért a tabella miatt is fontos lenne a pénteki győzelem, nem?

– Nem amiatt is, hanem csak és kizárólag amiatt fontos – felelte Dévényi János. – Ilyenkor teljesen mindegy, hogy mennyire szép a játék, az a fontos, hogy a táblázat mit mutat. Nem egyszerűen elvárható a győzelem, hanem kötelező a két pont begyűjtése, ezzel tisztában vannak a lányok is, úgyhogy ezzel a kijelentéssel nem rakunk rájuk túlságosan nagy terhet. Nyernünk kell, és kész!

Neviczki Csaba

-Friss Média-