AKTUÁLIS
#Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület
#környezetvédelem
#Hierotheosz Egyesület
#dr. Seszták Miklós
Nekünk kell a változássá lenni, amit a világban látni akarunk
​Mahatma Gandhi örökérvényű gondolatának a mai kor embere számára kötelező jelleggel kellene beívódnia a gondolkodásba. Így lehetne egy mondatban összefoglalni a kisvárdai Sporthotelben megtartott konferencia mondanivalóját.

A több, mint 200 résztvevővel megtartott egész napos rendezvényen neves előadók, szakemberek formálták az idős és fiatal résztvevők szemléletét, olyan témákban, mint a hulladékgazdálkodás, fenntarthatóság, környezetvédelem. Az ügy fontosságát jelzi, hogy a rendezvényen jelen volt a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós is, aki kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos gondolkodást.

A előadás fő szervezője a 2012-ben alakult Hierotheosz Egyesület . A szervezet az évek során számos rendezvényt szervezett, illetve készített kiadványokat és művészeti alkotásokat is.

A Hierotheosz Egyesület számára alapítása óta kiemelt fontosságú a teremtett világ védelme, a környezet megóvása és ezzel összefüggésben a hulladéktermelés csökkentése és a körforgásos gazdaság népszerűsítése a mindennapokban. A projektek során megszerzett kapcsolatrendszer, széleskörű önkormányzati és civil partnerség jelen program megvalósításában is komoly tapasztalatot és bázist jelent- hangzott el a köszöntőben.

Az előadás gerincét a 21 éves Földkelte Egyesület szakemberei biztosították. Magasan képzett tagjai a világ számos országában bizonyítottak már, jelenleg is több környezettudatos projektjük zajlik szerte a világon.

Az egyesület a célokról, motivációkról A kezdetektől napjainkig címmel mutatta be a kisfilmjét, ami az eddigi munkáikról és a jövőbeni tervekről szól. Bemutatták, hogy kik ők, és honnan hová tartanak.