KÉK FÉNY
Molotov-koktélos támadás Vaján
A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban 2022. augusztus 27-ig elrendelte R.Cs. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi egy korábbi nézeteltérésük miatt revansot kívánt venni a sértetten, ezért vasárnap éjjel megjelent annak vajai lakása előtt. A gyanúsított magával vitt egy benzinnel teli üvegpalackot, Molotov-koktélt is, majd meggyújtotta és a ház homlokzatára dobta.

Az üveg ekkor darabokra tört és lángra lobbantotta a lakóház stablondeszkáját, valamint egy elektromos kötöződobozt is. A gyanúsított ezt követően kerékpárjával távozott a helyszínről.

A házban alvó sértett észlelte és eloltotta a tüzet. Rajta kívül további két személy volt még a házban, ők csak azután észlelték a történteket, hogy a sértett a tüzet már eloltotta.

A gyanúsított többször volt büntetve, legutóbb 2022. júniusában szintén személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt börtönbüntetésre ítélte a bíróság, ennek a letöltését még nem kezdte meg. Ezen túlmenően volt egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztése is. Mivel kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne vagy előéletére tekintettel újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be a szabadlábra helyezés érdekében.

- FrissMédia -