18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#halálos baleset
#Berkesz
#4-es főút
#kamion
#személygépkocsi
Meggyanúsították a berkeszi halálos baleset okozóját, de ő mindent tagad
Megdöbbentő baleset történt az elmúlt év novemberében Berkesznél, a 4-es főúton. A vétlen gépkocsi vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. Már akkor világossá vált, hogy az emberéletet követelő baleset több szabályszegés következménye. Az ügyben büntetőeljárás, és egy szabálysértési eljárás van folyamatban.

Mint arról tavaly beszámoltunk, a kamion Kisvárda irányából közlekedett, amikor a gépkocsivezető, lehúzódva az út szélére halaszthatatlan dolgát akarta elvégezni. A helyszíni beszámolók szerint hasmenése volt. Ezzel egy időben érkezett szintén Kisvárda irányából egy személygépkocsi, benne a 38 éves vezetővel. A forgalmi akadályt képező kamiont szerette volna kikerülni, de egy másik, Nyíregyháza felől érkező, csirkéket szállító kamion miatt megállt. Ezután a kormányt balra tekerve felkészült a kikerülésre, amikor egy Kisvárda felől érkező személygépkocsi - valószínűleg későn észlelve a forgalmi akadályt - hátulról beleszaladt.

Az ütközés nem volt nagy, de éppen elég volt ahhoz, hogy az álló gépkocsit átlökje a szemközti sávba, ahol az érkező kamion az autó jobb oldalát letarolta. A személygépkocsi gyakorlatilag oldalirányból kapott ütést, ennek következtében a megfeleződött utasoldal csaknem eltűnt. Vezetőjének esélye sem volt a túlélésre a felszabadult oldalirányú erők miatt. A roncsok az árokba csapódtak, akárcsak a kamion.

A helyszíni adatok elemzése, valamint a műszaki szakértő jelentése alapján a hatóság meggyanúsította azt a gépkocsi vezetőt, aki figyelmetlensége és a nem megfelelő követési távolság tartás miatt halált okozó közúti balesetet okozott. A vétség 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A meggyanúsított férfi tagadja a rá rótt bűncselekményt, azt állítja, hogy nem ment neki az előtte álló gépkocsinak. A gyanúsítással szemben panasszal élt.

Az ügyben a kamion vezetőjével szemben szabálysértési eljárást indítottak a szabálytalan megállás miatt