KÉK FÉNY
Felfoghatatlan tragédia Berkesznél
Egy 38 éves férfi, az előzetes adatok alapján a vétlen gépkocsi vezető vesztette életét a délután történt balesetben. A körülményeket összeillesztve megdöbbentő részletekkel rajzolódott ki egy elkerülhető baleset anatómiája.

A kamion Kisvárda irányából közlekedett, amikor a gépkocsivezető, lehúzódva az út szélére halaszthatatlan dolgát akarta elvégezni, helyszíni beszámolók szerint hasmenése volt. Ezzel egy időben érkezett szintén Kisvárda irányából egy személygépkocsi, benne a 38 éves vezetővel. A forgalmi akadályt képező kamiont szerette volna kikerülni, de egy másik, Nyíregyháza felől érkező csirkéket szállító kamion miatt megállt, majd a kormányt balra tekerve felkészült a kikerülésre, amikor egy Kisvárda felől érkező személygépkocsi - valószínűleg későn észlelve a forgalmi akadályt - hátulról beleszaladt.

Az ütközés nem volt nagy, de éppen elég volt ahhoz, hogy az álló gépkocsit átlökje a szemközti sávba, ahol a az érkező kamion az autó jobb oldalát letarolta.

A személygépkocsi gyakorlatilag oldalirányból kapott ütközést, ennek következtében a megfeleződött utasoldal csaknem eltűnt. Vezetőjének esélye sem volt a túlélésre a felszabadult oldalirányú erők miatt. A roncsok az árokba csapódtak, akárcsak a kamion és az előzetes adatok alapján a balesetet okozó személygépkocsi is.

A műszaki mentést nehezíti, hogy 5500 élő csirkét szállított a kamion, a rakomány az oldalára borult.

A műszaki mentés ezekben az órákban is tart, teljes útzár mellett.

- FrissMédia -