AKTUÁLIS
#emlékmenet
#Honvédsuli
Lövések Kisvárdán - videó, fotók
Mielőtt még valamiféle véres bűnesetre gondolna, gyorsan leírjuk, hogy a hagyományőrző honvédsulisok fegyverei dördültek el azon a megemlékezésen, amit ma reggel kilenckor tartottak a város polgármesteri hivatala előtt.

Mint ahogyan korábban írtuk, tegnap elindult az az emlékmenet ami, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 18 települését érintve 100 kilométer megtétele után érkezik meg Kocsordra. A menet tegnap este érkezett Kisvárdára, hogy ma a megemlékezést követően tovább induljanak egy újabb 25 kilométeres szakasz teljesítésére.

A Kisvárda sétálóutcájába érkező reggeli menetet a város polgármestere, Leleszi Tibor, alpolgármesterei, intézményvezetők és dolgozóik fogadták. Az ünnepségen több iskola diákjai is részt vettek. A Honvédsulisokat Leleszi Tibor köszöntötte, aki kitért a haza védelmének fontosságára is. Beszédében személyes érintettségéről is mesélt, hiszen nagyapja is harcolt a fronton.

Leleszi reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés által több fiatalt meg tudnak szólítani a szervezők. Az ünnepség záró mozzanataként a honvédsulisok díszlövéssel tisztelegtek a háborúkban elesett katonák emléke előtt.

A menetet követően a kisvárdai temetőben található I-II. világháborús emlékműnél elhelyezték az emlékezés virágait.

Videó a csatornánkon: