NAGYVILÁG
Belföld
#házasság hete
Lebilincselő szerelmek a házasság hetén
​Hazánkban idén 17. alkalommal rendezik meg a házasság hetét, amelynek célja Valentin-nap környékén egy héten keresztül felhívni a figyelmet a házasság és a család fontosságára. A büntetés-végrehajtás kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a kollégák a munkát a magánéletükkel összhangba tudják helyezni.

Hazánkban idén 17. alkalommal rendezik meg a házasság hetét, amelynek célja Valentin-nap környékén egy héten keresztül felhívni a figyelmet a házasság és a család fontosságára. A büntetés-végrehajtás kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a kollégák a munkát a magánéletükkel összhangba tudják helyezni.

A rendvédelmi pályán eltöltött évek alatt sokszor a legnagyobb segítséget egy megértő társ jelentheti, aki bármilyen körülmények között is kitart mellettünk. A boldog házasság csodálatos ajándék az élettől, ahol a felek megtapasztalhatják az igazi feltétel nélküli szeretetet, a biztonságot és a gondoskodást az év minden napján, bármilyen nehézség és probléma esetén sem engedve el egymás kezét.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben dolgozó Antal Tamásné bv. főhadnagy és Antal Tamás bv. százados már lassan 13 éve házasok. Fiuk, Zsombor már 11 éves, aki bearanyozza mindennapjaikat. Igazi szerelem házasság az övék, amely a büntetés-végrehajtás szervezetében töltött hosszú szolgálati évek és a közös munka során alakult ki közöttük.

z intézet másik házaspárja, Kovács Éva bv. törzsőrmester és dr. Varga Zsolt c. bv. alezredes 19 éve házasok, immár két nagylány, Kamilla és Virág büszke szülei. A hosszú évek alatt még jobban összekovácsolódtak, ha csak tehetik, gyermekeikkel közösen járják a világot.


A Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet házaspárja, Szöllősiné Erdődi Szabina bv. törzsőrmester és Szöllősi József bv. törzszászlós február 6-án ünnepelte hetedik házassági évfordulóját, ugyan már 1996 óta alkotnak egy párt.

"1996-ban lettünk osztálytársak a középiskolában. Szerelem volt első látásra! Miután leérettségiztünk, távkapcsolatba kényszerültünk, mert Józsi Szolnokra került katonának, én pedig Budapestre mentem dolgozni.”- meséli Szabina. "Először szerződéses, majd hivatásos katona voltam Szolnokon, viszont mihelyt lehetőségem volt rá, kértem az áthelyezésemet Taszárra, ahol fedélzeti fegyvertechnikus voltam az MI-24 harci helikopteren."- teszi hozzá József. "Ekkor én is hazaköltöztem, hogy közelebb legyünk egymáshoz." – mosolyodik el Szabina.

József elmondta, hogy 2007-ben pályázott meg a kaposvári börtönben egy állást, ahova fel is vették, így 2008 márciusában körzeti fegyvermester lett. Szabina 2013-ban csatlakozott hozzá, miután pénzügyi képesítést szerzett: éppen akkor a Gazdasági Osztályra kerestek pénztárost. Azóta dolgoznak mindketten a büntetés-végrehajtásban, bár Józsefnek többször is változott a munkaköre - jelenleg a Büntetés-végrehajtás Gazdasági Ellátó Intézet állományában körletellátó-, de a szolgálati helye változatlanul Kaposváron van.




Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben több mint tíz házaspár teljesít szolgálatot, és vannak, akik még a boldogító „igen” kimondása előtt állnak. Az intézet minden támogatást megad a pároknak, legyen az szolgálati lakás, munkáltatói kölcsön, nyári gyermekovi. Ezek mellett segítenek a házaspároknak közös rekreációs üdüléssel, lelkészi, és pszichológusi támogató hátérrel is.