KULTÚRA
#Bencs Villa
#Színházak éjszakája
Koncert és irodalom a Színházak Éjszakáján
A Színházak éjszakája 2018. szeptember 22-én 22.30-kor indul, és bár a színházi programokra a regisztrációk alapján már betelt a létszám, a Bencs Villában a Móricz Zsigmond Színház társulatának művészei Kuthy Patrícia, Dézsi Darinka, Munkácsi Anita és a Vikár Sándor Zeneiskola művésztanárai (Subertné Palkó Marianna, Suhanyecz Viktória, Szabó Antalné, Kóti Gergő, Olajos Gábor, Tamás Attila) szeretettel várják 22.30 órakor az érdeklődőket.

A zene is egyfajta színház, hiszen még a szólista is párbeszédet folytat, legalább két síkon egyszerre: hangszerével és a hallgatóival. Viszonyt alakít ki, történetet mesél, játszik el, él meg. Ezen a különleges, ünnepi éjszakán, amikor színház és közönség, átadó és befogadó, néző és hallgató a szokottnál személyesebb, közvetlenebb találkozására kerül sor, magától értetődőnek tűnt, hogy színházunk legújabb kulturális műhelyében, a megújult és megszépült Bencs-villában egy olyan műsorral „avassuk” be az érdeklődőket a pódiumműfaj sajátos világába, amely a zene és az irodalom gyöngyszemeit fűzi egy csokorba.

Az este folyamán a huszadik század első felének zeneirodalmából, Bartók, Kodály, Sosztakovics műveiből hangzik el egy-egy darab, melyet népdal- és versfeldolgozások, autentikus népballadák, valamint prózai szövegek színesítenek.

A különleges hangulatú produkcióra a belépés díjtalan.