SPORT
Labdarúgás
Kisvárda Master Good: negyedik éve az NB I-ben
Az északkeleti régióból ezt egyedül mondhatja el magáról és csak nyolc olyan csapat van, amelyik 2018 óta huzamosan tagja az OTP Bank Ligának – az egyik a Kisvárda. A szombati, Ferencváros elleni meccs a századik lesz a sorban az élvonalban.

Gyülekeztek a szurkolók a szurkolói ankétra, és a szerencsések hallhatták, hogy Joao Janeiro milyen zongorista. Az újdonsült portugál vezetőedző amint meglátta a helyszínen, vagyis a Bessenyei György Gimnázium díszaulájának sarkában árválkodó zongorát, rögvest szabaddá tette a billentyűzetet, és néhány taktust el is játszott a Jézus Krisztus Szupersztárból.

A tréner az ankéton is helytállt, hajszálpontosan ismertette az előszezon mögöttünk hagyott időszakát. Mint elmondta: a hét meccsen szerzett 15 góllal elégedett, a tíz kapottal már kevésbé, azon javítani kell. Nagy örömére szolgál, hogy mindenki egészséges, kérdésre válaszolva pedig a csapat állapotát kétszáz százalékosnak minősítette.


A gyepcseréről szólva, Révész Attila sportigazgató elmondta, hogy a jövő pénteki, Gyirmót elleni hazai premier a Várkerti Stadionban lesz esedékes.

A sportvezető megindokolta a játékoskeretben történt változásokat, beszélt a tervekről, amelyek elsősorban arra vonatkoznak, hogy minél stabilabb tagjai legyünk az NB I-nek. Ha így lesz, a keret is folyamatosan fiatalodni fog, ahogy az már ebben az átigazolási időszakban is tetten érhető volt. Az új fiúk a csapatkapitány Lucastól vették át mezeiket.

A többi felszólaló közül a házigazda Bessenyei Gimnázium igazgatója, a kisvárdai ifjúsági és sportbizottság vezetője, Bíró Gábor szurkolóként is megfogalmazta gondolatait, miként Leleszi Tibor polgármester is, akit hihetetlen büszkeséggel tölt el a futballcsapat utóbbi évekbeli remeklése.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, a szurkolók mellett a szponzorok felbecsülhetetlen szerepéről sem feledkezett meg. A csapattal szemben az volt a tavalyi elvárás, hogy egyetlen percet se töltsön kiesőhelyen és ne az utolsó fordulóban dőljön el a bennmaradása. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a csapat az ötödik helyen végzett.