SPORT
kézilabda
Kellemetlen nyitott védekezés
Elengedték egyik legjobbjukat, a junior–világbajnok beállót.

Pénteken a Budaörs vendégeként lép pályára a csapata. A két együttes őszi mérkőzésén a csapatunk az egyik legmagabiztosabb győzelmét aratta a szezonban. Akkor Guialo és a Pest megyeiek részéről pedig az egykori válogatott Hornyák Ágnes volt a legeredményesebb egyaránt hat–hat találattal.

A téli szünetben a kétszeres Bajnokok Ligája győztes, Európa-bajnoki bronzérmes Soós Viktóriával megerősített alakulat öt vereséggel indították az idei évet, kikaptak a Dunaújvárostól, a Váctól, a Siófoktól, a Győrtől és óriási meglepetésre hazai pályán a Békéscsaba is elverte őket, méghozzá nem akárhogy, tíz gólt tettek közé a viharsarkiak. Neukum Tamás csapata ezzel az Eger mellett a kiesés egyik fő várományosai. A nehéz helyzet ellenére február elején elengedték a Ferencvároshoz a tavalyi debreceni junior–világbajnokságon aranyérmet szerző és a torna álomcsapatába is beválasztott Pásztor Noémit, a beálló 2021-ig írt alá a fővárosi zöld–fehérekhez.

Dévényi János, a csapat edzője, így látja az előttünk álló mérkőzést.

– Mivel vasárnap játszottunk, kevesebb edzéssel tudtunk készülni. Megnéztük, kielemeztük a a Budaörs legutóbbi három mérkőzését. Nem téveszt meg bennünket helyezésük, mert egy igen kellemetlen stílusban játszó együttes, akik védekezésüket gyakran váltogatják, zárt hatos falról pillanatok alatt váltanak négy kettes, vagy öt egyes nyitott formációra, ennek kell megtalálni az ellenszerét. Erre készültünk, ezt gyakoroltuk a héten, fontosak lesznek az egy egy ellenni párharcok, a betörések, valamint a páros kapcsolatok és az átlövőinktől is jobb teljesítményt várok – mondta Dévényi János, edző.