18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#nyíregyházi szatír
Ismert mérnök a nyíregyházi szatír, aki kollégista lányoknak mutogatta magát
​Az ügyész a mai napon nyomozási bíró elé állította, és indítványozta annak a bicskei férfinak a letartóztatását, aki a Zrínyi Gimnázium leánykollégium előtt állva fiatal lányok előtt mutogatta magát szeméremsértő módon. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását 30 napra.

A nyomozók három ügyet egyesítve vizsgálják a jelenleg szeméremsértés vétségként minősített esetet, amit a gyanú szerint a 44 éves mérnök végzettségű férfi követhetett el. A férfi életvitelszerűen Bicskén él, ám a munkája miatt Nyíregyházán tartózkodott hétköznap. Úgy tudjuk, hogy az egyébként gyermektelen, ismert kapcsolattal nem rendelkező férfi tisztában van a szexuális devianciájával, de eddig nem fordul szakemberhez.


Dr. Borsodi-Buss Emese, a főügyészség sajtószóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a megalapozott gyanú szerint a 40-es éveiben járó férfi először 2024. február 27-én az esti órákban jelent meg egy nyíregyházi kollégium udvarán, majd egy infra lámpával bevilágított az egyik, fiatalkorú lányok által lakott szoba ablakán. Amikor a lányok az ablakon kinéztek, a férfi nemi vágyának kielégítése érdekében magát szeméremsértő módon mutogatta.

A gyanúsított két héttel később, március 13-án éjjel ismét megjelent a kollégium előtt, ahol a korábbi módszerrel hívta fel magára a figyelmet, majd ismét szeméremsértő cselekményt végzett. Ekkor azonban a kollégiumban lakó diáklányok és nevelők értesítették a rendőrséget, akik perceken belül elfogták az elkövetőt.

A nyomozóhatóság két rendbeli szeméremsértés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, aki elismerte tettét, és további Budapesten elkövetett hasonló cselekményét is feltárta.


Az ügyészség a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta a férfi letartóztatását 1 hónap időtartamra, amit a Nyíregyházi Járásbíróság bírája egy hónap időtartamra el is rendelt.