NAGYVILÁG
Belföld
#tél
#közút
Hiába az enyhe ősz, téli üzemmódra váltanak a megye útjain
Az országszerte 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-től az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra vált. Ez azt jelenti - hangzott el a nyíregyházi sajtótájékoztatón -, hogy 93 mérnökségén keresztül, több mint 4100 emberrel és 1000 munkagéppel, 0-24 órás ügyeleti szolgálat mellett látja majd el téli feladatait.

Megyénkben hét üzemmérnökség összesen 2267 kilométer úthálózat téli üzemeletetését látja el 67 géppel és 259 fővel - mondta el Csapó László, a Magyar Közút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy a téli hóeltakarításban és síkosságmentesítésben dolgozó nehéz gépjárművek fordulóköre akár 2-5 óra is lehet, ezen időszak alatt pedig időjárástól függően akár újabb 5–10 centiméternyi hó is hullhat a burkolatra - vagyis újabb beavatkozást kell elvégezniük a munkagépeknek. Amíg a havazás el nem áll, addig pedig télies útviszonyokra és lassúbb haladásra kell a közlekedőknek felkészülniük.

- FrissMédia -