SPORT
#Lewis Hamilton
#Forma-1
#edző nélkül
Hamilton edző nélkül folytatja
Lewis Hamilton úgy döntött, 2017-ben edző nélkül, saját módszereivel készül a Forma–1-es hétvégékre. A háromszoros világbajnok egyfajta kihívásként tekint erre a lépésre, és motiváltabbnak érzi magát, mint bármikor eddigi pályafutása során.

A legtöbb Forma–1-es pilóta saját személyi edzővel készül a szezonra, és az egymást követő versenyhétvégére. Eddig a Mercedes klasszisa is ezt az utat járta, idén azonban úgy döntött, egyedül állítja össze edzéstervét, ami az eddig megszokott gyakorlatok, a futás és az úszás mellett ezentúl némi thai bokszot és szörfözést is tartalmaz.

Hamilton kiemelte, a váltásra egyfajta új kihívásként tekint. „Megvan-e a kellő motiváció ahhoz, hogy az ember egyedül is nekifogjon és edző nélkül is formában tudjon maradni?” – nyilatkozta a BBC-nek az Ausztrál Nagydíj helyszínén. Később hozzátette, idén fokozta az eddigi edzéstempót, hiszen a 2017-es autók jobb fizikumot követelnek meg elődeiknél.

„Az ember minden évben javulni akar, de úgy érzem, az idei szezonra sikerült komolyabb előrelépést tennem. Sokkal fegyelmezettebb lettem az edzés és az étrend tekintetében” – hangsúlyozta, utalva arra, hogy eddig maga is meg tudta szabni a határokat.

Amikor megkérdezték, a tavalyi Nico Rosbergtől elszenvedett vereség miatt változtatott-e hozzáállásán, ő egyértelműen tagadta, hogy a történteknek közük volt lépéséhez. „Nem hinném, ahogyan azt sem, hogy az életvitelem gondot okozna. Sokat utazom, keveset vagyok otthon, és jól érzem magam, de keményen dolgozom. úgy tűnik, az emberek a látszat alapján ítélnek. Az előző években is fitten érkeztem az első futamra. Mindig fitt vagyok, és készen is állok. Ezek a dolgok nem terelik el a figyelmem. Fontos volt, hogy idén edzettebb legyek, és tettem is ezért” – magyarázta.

Végül kijelentette, idén minden eddiginél jobban vágyik arra, hogy megszerezze a bajnoki címet. „Az elmúlt években remek csatáim voltak, és a tavalyi volt a legjobb. Persze most is meg akarom nyerni a bajnokságot, jobban, mint eddig bármikor. Az éhség, amit tavaly éreztem, most megduplázódott. Fitt vagyok, és készen állok. A futam után például most hazamegyek. Általában Ázsiában maradnék, de most hazamegyek, dolgozom, hogy még jobb formában legyek és a következő versenyen visszavághassak. Hiszem, hogy képes lehetek rá” – zárta gondolatát.


Forrás: m4sport.hu

-Friss Média-