KÉK FÉNY
Hajóbaleset a Tiszán: egy férfit még keresnek
​Tiszalök és Tiszatardos között közlekedő komptól mintegy 1-1,5 kilométerre történt a baleset. Egy motorcsónak eddig tisztázatlan körülmények között ütközött egy csónakkal. A két hajóban 2-2 utas volt, mindenki a vízbe esett. Hárman, 2 férfi és egy nő ( a nő a motorcsónakban utazott) ki tudtak úszni a 18 fokos vízből, azonban egy tiszalöki férfit nem találnak.

Sokáig az sem volt biztos, hogy eltűnt valaki. Ennek ellenére megkezdték a kutatást, keresést. Nehezítette a műveleteket, hogy a csónakból kieső férfi-, aki ki tudott úszni a partra, a balesetet követően hazament. Őt úgy hozták vissza a helyszínre a rendőrök. Ekkor tudták beazonosítani a csónak másik utasát. Miután a keresett férfit a lakásán sem találták, így jelenleg eltűnt személyként tartja nyilván a rendőrség és nagy erőkkel folyt késő éjszakáig a kutatás.

A balesethez riasztották a Tokajban állomásozó vízimentőket, földi egységeket és mentőhelikoptert is. Miskolcról a Neptun önkéntes mentői érkeztek

A balesetet egy, a parton horgászó házáspaár vette észre, akik értesítették a mentőket. Mint írtuk, az ütközés következtében a vizijárművek utasai a vízbe estek, így a motorcsónak irányítás nélküli forgásba kezdett, mivel a motor nem állt le. A irányíthatatlan motorcsónak többszörös veszélyt jelentett a mentésben dolgozókra. Végül megközelítőleg egyórás forgást követően fogyott ki a vizijármű üzemanyaga, akkor már meg lehetett közelíteni.

A rendőrség közleménye szerint, egy kisgéphajó és egy csónak ütközött össze a Tisza folyó 522-es folyamkilométerének közelében 2021. szeptember 11-én 17 óra 40 perc körül. Mindkét vízi járműben két személy tartózkodott, akik a baleset következtében a vízbe estek. Három személy sérülésmentesen jutott ki a partra, egy férfit még keresnek a rendőrök.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság víziközlekedés veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást.