SPORT
Labdarúgás
#stadion
#Dr. Seszták Miklós
#szombat
Győzni akarnak az első NBI-es hazai meccsen
A Kisvárda Master Good focistái pozitívan állnak hozzá a szombati első hazai NBI-es mérkőzéshez – mondta Révész Attila, a Kisvárda Mater Good sportigazgatója azon a sajtótájékoztatón amit az egy hónapja megnyitott Várda Sport Hotelben tartottak.

Ez teljesen más, mint amit eddig megszoktak.

A kornak maximálisan megfelelő, 3.000 fő befogadására képes - szükség esetén további ülőhelyekkel bővíthető – „kagyló” immáron méltó körülményeket biztosít az NB I-es mérkőzések lebonyolításra is. A mai bejáráson az MLSZ-t képviselő Horváth László jóváhagyta a stadion működését, így az utolsó akadály is elhárult a szombati fociünnep megtartása elől.

Azt szeretném, hogy ezen a mérkőzésen találjon egymásra a csapat és találjon egymásra a szurkoló közönség” – mondta a sportigazgató, aki nagy bizakodással tekint a szombati első hazai NBI-es mérkőzés elé, hiszen tökéletesen telt ház előtt fognak játszani, ami nagy megtiszteltetés. „Ebben a stadionban nem lehet rosszul játszani, és ezt elmondtam a játékosoknak is” – jelentette ki Révész.

Kisvárda ékköve

Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere elmondta, hogy egy nagyon jól megtervezett, szép stadiont vehetnek birtokba a foci szerelmesei. Leleszi külön megköszönte a kormányzati támogatást, hiszen – mint fogalmazott - enélkül nem valósulhatott volna meg egy megyeszékhelynyi ember álma, hiszen Kisvárdán és vonzáskörzetében megközelítőleg 130 ezer ember él. Leleszi emlékeztetett arra, hogy Kisvárda iskoláiban csaknem 18 ezer diák tanul - a többi közt sportra szakosodott iskolában is, ahonnan a jövő sportolói, olimpiai-, világ-, és Európa-bajnokai kerülhetnek ki. Az utánpótlásnevelés elengedhetetlen létesítménye kerül most Kisvárda és a környező települések birtokába és erre nagyon büszkék. „Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha. Lehet rossz napod a pályán, de a klubért meg kell szakadni, és ha megszakadtál a klubért, a közönség elfogadja akár a vereséget is” – idézte a polgármester Simon Tibort.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője a szombati mérkőzéssel kapcsolatban elmondta, hogy ez már más szint. 2017 októberében már egyszer megtapasztalta a város, hogy egy ilyen mérkőzés lebonyolítása nem kis feladat, ami most, az NBI-ben csak fokozódik.

Minden más lesz, mint amit eddig megszoktak a szurkolók

Rendhagyó naphoz rendhagyó rendezés jár, hiszen az a nap ünnepnap lesz. Éppen ezért az MLSZ-szel és a MTVA-val már folynak az egyeztetések, hogy már fél héttől programokat szerveznek a stadionba: a tervek szerint lesz fúvószenekar és mindkét csapatnak meglepetésekkel készülnek. Az ünnep fényét s rangját emeli, hogy a három történelmi egyház képviseletében három püspök részvételével egyházi ceremónia keretében megszentelik az új stadiont.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy az NBI-es szabályok miatt ne az eddig megszokottak szerint, tíz perccel a kezdés előtt érkezzenek, hanem legalább egy órával korábban. A parkolási lehetőségekről szólva a kormánybiztos elmondta, hogy több száz parkolóhely áll rendelkezésre, és ebből az alkalomból a Lesz-Feszt területe is hatalmas parkolóvá alakul át. A beléptetés több lépcsőben, négy szektorban történik. Minden szektorban található orvosi szoba, büfé, mosdók és televíziókészülékek, melyeken folyamatosan figyelhető a mérkőzés. A szurkolók tartsák be a szövetség szabályait, ide tényleg szurkolni jöjjenek, „legyen ez a nap ünnep” – nyomatékosította Seszták Miklós.

- FrissMédia -