SPORT
Labdarúgás
#Labdarúgás
#Kisvárda FC
#Mezőkövesd Zsóry
Győzelem a Mezőkövesd ellen, de a meccsnek komoly tanulsága lehet a Kisvárda számára
Simán, 4-2-re nyert a Kisvárda FC a Mezőkövesd Zsóry FC ellen. Az ellenfélnél volt egy jogos kiállítás, így Várdán bizakodással várhatják a jövő heti nemzetközi kupavisszavágót.

Ha egy meccsen születik 6 gól és hazai győzelem, akkor a 33 fok is megbocsájtható - így foglalható össze szurkolói szemszögből a Mezőkövesd elleni mérkőzés, amely amúgy sima volt. De menjünk sorjában.

A 6. percben Ilievski egyedül lépett ki, lövése még kipattant Tordai kapusról, hogy Camaj megszelídítse a pattogó labdát, majd egy testcsel után bepasszolja azt a kapuba. Ezek után éledezett a Mezőkövesd, talán még mezőnyfölényt is tudhatott magáénak. A 32. percben előbb Cseri veszélyeztetett, Hindrich remekül védett, majd Vajda bombáját szemmel kísérte az oldalhálóba.

A 35. percben úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés. Ilievski fejjel remekül ugratta ki Camajt, de a tiszta helyzetet visszafújta a bíró. Volt rá oka, a macedón csatár ugyanis véres fejjel terült el a földön. A Mezőkövesd osztrák védője kíméletlenül fejbe rúgta. Komolyan, karatéban pontot adnak az ilyesmire. A bíró, hiszen fociról van szó, beérte egy piros lappal.

Ráadásul a szabadrúgásból azonnal büntettek a hazaiak, Leoni középerős lövését Tordai kapus vaskesztyűvel akarta megfogni, ez ugye szinte lehetetlen, így Melnyknek még nagyobb üres kapuja volt, mind félórával korábban Camajnak.

Mindenki azt hitte, hogy ezzel letudva a mai meccs, készülni lehet a nemzetközi kupára, hogy oda is maradjon néhány gól. Mindössze a vendégek látták ezt másképpen. 10 emberrel is vezettek egy remek támadást a jobb szélen, az okos beadás után Vajda rúghatott kapura, Hindrich kapus repült, de a laszti Leoni combjáról az ellenkező sarokba pattant. Ilyen öngólt utoljára sulimeccsen láttunk, de az NB I-ben is megadják.

A második félidőben helyreállt a világ rendje. Tordai kapus ezúttal is csak nézte, ahogy a hosszú sarok felé átívelnek egy labdát, majd bemutatott egy alibi vetődést (mester én mindent megtettem), hogy a fején két tapasszal játszó Ilievszkinek most már tényleg üres kapuja legyen. Hamarosan jött az újabb várdai találat, a Bumba helyére igazolt lengyel csatár, Makowski rúgott iszonyatosan nagy gólt, 18-ról a hosszú felsőbe, hogy a laszti a lécről pattanjon a gólvonal mögé.

Eldőlni látszott a meccs, Török László mester, gondolván a Molde elleni hétközi kupavisszavágóra, sorra cserélte le magyar fiatalokra a legjobbakat. Ennek meglett az eredménye. Egyértelműen látszott, hogy 17 és 19 éves magyarok ellen már eredményes tud lenni egy 10 emberrel játszó középcsapat is. Előbb Molnár lőtt 10 centivel mellé, majd Jurina lépett ki a sütkérező védők közül és Molnár hátulról érkező labdáját remek mozdulattal rúgta a kisvárdai kapuba.

A meccs hajrájában itt is, ott is születhetett volna gól, Hindrich kétszer is bravúrral mentett, de az ordító helyzetet mégis a mieink hagyták ki. Mesanovic elcsípett egy bűnrossz hazaadást, de 40 méterre a kaputól képtelen volt kicselezni Tordai kapust (!), aki védő módjára becsúszva szerelt.

Nem véletlenül állapította meg az állami tévé szpíkere, hogy ha 6-2 lett volna az eredmény, azon sem csodálkozott volna senki.

Mindenesetre a végén már legalább 5-6 olyan játékos ült a hazai kispadon, akikre a Molde ellen jövő csütörtökön nagy szükség lesz. A háromgólos hátrány ugyanis sok, de még nem reménytelen.

- FrissMédia -