NAGYVILÁG
Külföld
#zavargások
#Franciaország
Franciaország idegenforgalmát jelentősen visszavethetik a zavargások
Franciaországban a zavargások jelentősen visszavethetik az idegenforgalmat, Magyarországon viszont továbbra is biztonságos úti célokat találnak a vendégek - mondta az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni Híradójában Kiss Róbert Richard.

A turisztikai szakértő szerint már most látni az események rövid távú hatásait, hiszen egyre többen halasztják el vagy akár vissza is mondják a franciaországi útjaikat, főképp az amerikai vendégek. Kiss Róbert Richard szerint érthető, hogy az üdülni vágyók nem szeretnek bizonytalanságba érkezni, ám ez jelentős bevételkieséssel is jár.

Franciaország a vendégek számát és az idegenforgalmi bevételt tekintve eddig a világ legjelentősebb államai közé tartozott, még a járvány alatt is jelentős haszna származott a turizmusból. A mostani csökkenés mértékét ugyanakkor egyelőre megbecsülni sem lehet, hiszen még mindig nem látni a zavargások végét - fogalmazott.

Kiss Róbert Richard hangsúlyozta, hogy Magyarországon nem kell hasonló fenyegetésektől tartani, a turisták itt bárhová nyugodtan utazhatnak. A természeti és kultúrkincsek, az épített örökség, a gyógyvizek és az élmények mellett ma már ez az egyik legfontosabb szempont, a belföldi idegenforgalomnak a biztonság az egyik legjelentősebb versenyelőnye - tette hozzá a turisztikai szakértő.