KÉK FÉNY
Fókuszban az ittas járművezetés
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályainak vezetői és munkatársai közlekedésbiztonsági demonstrációt tartottak csütörtökön.

A megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti megbízott osztályvezetője dr. Vajtó Levente rendőr őrnagy nyomatékosan hangsúlyozta, hogy a közlekedés veszélyes üzem. A biztonsághoz az első és legfontosabb, hogy mindenki szabályosan közlekedjen. Az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent. Hiába a jól kivilágított útszakasz, a kiépített kerékpárút, ha ittasan ülnek a volán mögé, illetve a nyeregbe és nem tartják be a közúti közlekedésre vonatkozó szabályokat.

Ittasan nem vezethetünk, ebben zéró tolerancia van! Kerékpárra is csak akkor ülhetünk, ha az elfogyasztott alkoholtól még biztonságosan tudunk biciklizni, fel tudjuk mérni a forgalmat, a veszélyhelyzetet, nem válunk labilissá és dekoncentrálttá. Előfordul, hogy buliról távozva az vezet, aki ivott, sőt még a többieket is hazafuvarozza. Ilyenkor mindig legyen, aki józan ítélőképességgel megakadályozza ezt. Azt se hagyjuk, hogy valaki részegen, kerékpárral induljon el, hiszen annak is felelőssége van, aki ilyen embert vezetni hagy, vagy asszisztál hozzá.


- FrissMédia -