NAGYVILÁG
Belföld
#jégverés
#természeti katasztrófa
#Nagyecsed
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
#szatmári térség
#segítség
#adományok
#szállítás
Figyelem! Minden segítségre szüksége van Nagyecsednek!
Kormányzati segítség nélkül megoldhatatlan feladat előtt áll több száz család Szatmárban, a jégvihar után.

Előzetes adatok alapján a legnagyobb kár Nagyecsed települést érintette Szatmárban, ahol több száz ház vált lakhatatlanná.

A katasztrófavédelem és az önkéntesek éjjel-nappal dolgoznak a károk mérséklésén, pénteken azonban a ismét esett az eső, ami nagyban megnehezítette a munkát.

Nagyon sok ember fogott össze a településen, családtagok segítenek egymásnak, fiatalok pakolják a cserepet, már ha van mit pakolni. Bár egyre több a felajánlás, a segítség célba juttatása igazi logisztikai rémálom.

"Jaj, kedvesem, adtak volna cserepet, több százat, de a másik megyében van! Hogy menjek én érte?" - panaszolja bánatát egy élete javát leélt asszony. Egyedül van, a férje meghalt, fia egy éve hagyta ott örökre. Kérges kezét tördeli, és reméli, hogy majd csak megsegíti valaki.

A helyi önkormányzat három információs pontot állított fel. Próbálják összekötni az adományozókat az adakozókkal. Fuvarokat próbálnak szervezni.

Nagyecseden a megbízott koordinátor Zoltán István. Telefonszáma: 06 30 504 9528

Mint korábban írtuk, nagy probléma a tetőfedő anyagok eljutása Nagyecsedre, ebben is várják a segítő szívű emberek segítségét, mivel sokan nem tudják a városba elvinni az adományukat. Kérjük, hogy ebben az esetben is Zoltán Istvánt hívják a fenti telefonszámon.

A városba érkező tetőfedő adományokat az önkormányzat telephelyén típus szerint átválogatják és szortírozzák, így a megfelelő tetőfedő anyag jut majd el a segítségre szoruló családokhoz.

Információink szerint a biztosítók képviselői jelentős létszámban hétfőn kezdik meg a kárfelmérést a városban, és a környező településeken.