KÉK FÉNY
#Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
#tanár
#bíróság
#Kemecse
Felfüggesztett börtön a tanárát megrúgó diáklánynak
​Egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a fiatalkorú diákot, aki tavaly májusban megrúgott egy tanárt az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolában. Lapinformációk szerint az eset Kemecsén történt.

A bűncselekmény elkövetésekor 15 éves vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ugyanakkor felmentette a csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vád alól.

Az ügy tavaly májusra nyúlik vissza, a lány az iskolában veszekedni kezdett két osztálytársával, majd trágár szavakat kiabálva dulakodtak, lökdösték egymást az épület folyosóján. Annak ellenére, hogy több tanár és diáktársuk is rájuk szólt, futni kezdtek a folyosón, majd a két fiút üldöző vádlott az egyik tanárnő mögé érve nagy lendülettel megrúgta őt – közölte a nyíregyházi törvényszék szóvivője. Lapinformációk szerint az eset Kemecsén történt és a pedagógusnő lába eltörött.

Mindketten a földre estek, ahonnan a tanár az elszenvedett súlyos sérülése miatt már nem tudott felállni. A sajtószóvivő kitért arra: mivel a megrúgott tanár a tárgyaláson úgy nyilatkozott, az iskolában gyakori eset a folyosói dulakodás és nem érezték annyira súlyosnak ezt az esetet, a bíróság a garázdaság vádja alól felmentette a vádlottat.

A büntetőper a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.