Tudomány és Technika
#apple
#virtuális valóság
#szemüveg
Félelmetesen közel a jövő, itt az Apple Vision Pro
Félelmetes, ijesztő, egyben érdekes videók keringenek a TikTokon az Apple Vision Pro használóiról. Hogyan is néz ki a mindennapokban a használata? És milyen veszélyeket rejt?

A futurisztikus hatású szemüveg viselői ugyan mindent látnak, ami körülveszi őket, azonban nincs szükségük már telefonra, hiszen azt is meg tudják nyitni a szemüvegen keresztül. Akár zenét hallgatni, akár videót nézni lehet rajta és teljesen össze van kötve a telefonunkkal.

Az Apple úgy reklámozza a készüléket, mint egy könnyen használható okos eszközt, ami megkönnyíti a mindennapjainkat. Kezünkkel, hangunkkal és szemünk segítségével tudjuk irányítani és konkrétan semmilyen napi tevékenységben nem gátol meg minket.

Egy olyan VR szemüveghez hasonlót képzeljünk el, ahol nincsenek határok, ahol a filmeket 3D-ben láthatjuk és ahol az appokat egy szemmozgatással elérjük, anélkül, hogy elő kéne vegyük a telefonunkat. Az Apple Vision Pro -n ezen felül több felé irányíthatjuk a figyelmet, hiszen több ablakot is meg tudunk nyitni rajta egy időben, így nem csak egy helyre kell koncentrálnunk.

Az Apple az emberi kapcsolatokra is megpróbált figyelni, mivel felismeri, ha éppen egy másik emberrel kommunikálunk és ekkor láthatóvá teszi szemeinket az Apple Vision Pro-n keresztül. A vásárlásnál az Apple figyelembe veszi a méreteket is, így személyre szabott Apple Vision Pro-t szállítanak ki a vásárlóiknak.

Az árak pedig a következők: a 256 GB2-os 3499 dollár (1.259.486 Ft), vagy havi 291.58 dollár (104.956 Ft), 12 hónapon keresztül. Az 512 GB2-os 3699 dollár (1.331.477 Ft), vagy havi 308.25 dollár (110.956 Ft), 12 hónapon keresztül. Az 1Terrás pedig 3899 dollár (1.403.468 Ft), vagy havi 324.91 dollár (116.953 Ft), 12 hónapon keresztül.

Néhányan pedig már készítettek videót a használatáról és azok számára (azaz sokunk számára), akiknek még nem elérhető, betekintést nyerhetünk, milyen is vele az élet.

Sokan készítettek azzal kapcsolatban is videót, amiben összehasonlítják a mostani gene rációt a régebbivel, amiben még nem voltak okos eszközök. Amikor mást jelentett gyereknek lenni és magunkat kellett elszórakoztatnunk a természetben, nem a telefonnyomkodásról szólt minden.

És láthatunk olyan videót is, milyen 2024-ben “kutyát sétáltatni”:

Fotó: apple.com