PUZZLE
Bulvár hírek
#skorpió
#csomag
#külföldről importált
#rendelés
Félelmetes! Skorpiót is kaptak a rendelt cipő mellé!
Cipőt rendelt külföldről egy magyar család, skorpió lapult mellette a csomagban - olvasható a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon.

Facebook-üzenetben kereste meg a napokban Both Zoltán vadállatbefogót egy férfi, aki egy online áruházból rendelt cipőt, de legnagyobb meglepetésére a csomagban egy majdnem 6 centiméteres skorpiót is találtak.

„Azt, hogy honnan érkezett Magyarországra, pontosan nem tudni, hiszen egy csomagküldő szolgálat szállította ki a címre, és mint tudjuk, a csomagküldő szolgálatok is több raktárban szokták pihentetni a csomagokat, mielőtt azok megérkeznek a megrendelőhöz. Abban biztos vagyok, hogy nem Magyarországon került bele a cipősdobozba, főleg mivel az elmondások alapján be is volt fóliázva”– mesélte a vadállatbefogó. A megtalálók maguk vették kézbe az irányítást, és egy kis befőttesüveget tettek az állatra, amibe végül sikerült beterelni. Zoltánnak ezért már csak az állat elszállításában kellett segédkeznie.

„Ezt nem minden esetben tartom jó ötletnek, viszont tény, hogy nagyon megkönnyíti a munkámat, hogy nem kell egy egész lakást tüzetesen átvizsgálnom, ami több órát is igénybe vehet” – tette hozzá a vadállatbefogó.

Azóta kiderült, hogy egy úgynevezett olasz skorpióról van szó. Ez a legnagyobb faj az Euscorpiidae családon belül a maga 4-5 centiméterével. Színe a sötétbarnától a feketéig terjed, lábai narancssárgásak. Főleg az alacsonyabban fekvő területeken él, és a többi fajjal szemben sokkal inkább kedveli a napos helyeket. Széles körben elterjedt Olaszországban, a Balkán-félszigeten, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Csípése ártalmatlan az emberre, leginkább méh- vagy darázscsípéshez hasonlítható.

Ugyanakkor minden skorpiócsípés helye nagyon fájdalmas, még abban az esetben is, ha a méreg nem különösebben veszélyes. A kéz- és lábujjak csípése esetén a fájdalom helyi érzéstelenítéssel - csípés utáni ecsetelővel - enyhíthető. Helyezzük a sérültet nyugalomba, a csípés helyére helyezzünk hideg vizes borogatást majd vegyük le a testékszereit és lazítsuk meg a ruházatát.

Az állat jelenleg még Both Zoltánnál van. Később egy rovarokkal foglalkozó magángyűjteményben helyezik majd el, ahol biztonságban és másokra veszélyt nem jelentve élheti tovább az életét.