PUZZLE
Bulvár hírek
#világ legidősebb embere
#hosszú élet titka
A világ legidősebb férfija szerint ez a hosszú élet titka
A világ legidősebb embere szerint hosszú életének titka a szerencse, a mértékletesség – na és a fish and chips minden pénteken.

Az angol John Alfred Tinniswood 111. születésnapját ünnepelte a napokban és ezzel bekerült a Guinness-rekordok könyvébe, mint a Föld legidősebb férfija. Az előző rekorder a venezuelai Juan Vicente Pérez volt, ő azonban elhunyt 114 éves korában. A japán Gisaburo Sonobe, aki a következő leghosszabb életű volt, március 31-én halt meg 112 évesen. Így a brit idős úr a hivatalosan is jegyzett, Földön élő legidősebb férfi - írta a CNN.

Tinniswood az északnyugat-angliai Southportban él. 1912. augusztus 26-án született Liverpoolban, néhány hónappal a Titanic elsüllyedése után. Tinniswood két világháborút élt át, a második világháborúban a brit hadsereg alakulatában szolgált.

A nyugdíjas könyvelő és dédnagypapa szerint a mértékletesség kulcsfontosságú az egészséges élethez. Soha nem dohányzott, ritkán iszik, és semmilyen speciális diétát nem követ, eltekintve a heti egyszeri fish and chips vacsorától.

„Ha túl sokat iszol, túl sokat eszel, vagy túl sokat sétálsz – ha túl sokat csinálsz bármiből –, végül szenvedni fogsz” – mondta Tinniswood a Guinness World Recordsnak.

Végül azt is hozzátette: „ez tiszta szerencse. Vagy sokáig élsz, vagy rövid ideig élsz, és nem tudsz sokat tenni ellene."

A világ legidősebb nője és legidősebb élő embere a 117 éves spanyol Maria Branyas Morera.