KULTÚRA
Programok
#14.művészeti tánctábor
#CSOÓRI SÁNDOR ALAP
#Emberi Erőforrások Minisztérium
#Kisvárda
#hagyományőrzés
#néptánc
Felejthetetlen élmények és tánclépések a 14. Kisvárdai Tánctáborban
Izgalmas kiegészítő programok és megszámlálhatatlan tánclépés, nevetések, ölelések – így fest számokban a 14. Kisvárdai Tánctábor, amelyet a Délibáb Diáksport Egyesület szervezett a Csoóri Sándor Alap támogatásával.

Van aki először, van aki már sokadjára égett lázban, hogy milyen új táncokat, barátságokat és élményeket fog adni számára az idei tábor. A tábort, melyben a tánc és annak számos műfaja a főszereplő, országosan és nemzetközileg is ismert és elismert táncosok vezetik. A táncoslábú lányok és fiúk a nyári szünidőben is kedvenc hobbijuknak élnek, l sőt ezúttal négy új egyedi program is várta őket .

Az egész világot bejáró, nemzetközileg is ismert és elismert, egyedi stílusukról híres-nevezetes 4 for Dance tagjai - idén Illés Dániel és Gál Sándor Áron, valamint a nyíregyházi T-Dance Tánciskola oktatója, Kalapos Tibor a kezdetektől visszajáró vendégei a kisvárdai tábornak. Nem csupán szakmai tudásukkal, a gyermekek iránti nagyfokú szeretetükkel, hanem a Kisvárdához kötődő baráti kapcsolataikkal, a tánc- és az emberekkel szembeni tiszteletre méltó alázatukkal belopták magukat a táborozók, szüleik és persze a helyi tanárok szívébe is.

A résztvevő gyermekeknek különböző programokat biztosítottak:
- Nagy Sándor Jászai Mari-díjas színművész a színjátszás rejtelmeibe kalauzolta őket különböző szituációs gyakorlatok segítségével;
- Pokol Miklós, a Vári Emil Általános Iskola igazgatója a citerát, mint nép hangszert mutatta be és fakasztotta dalra a táncosokat;
- Bereczkiné Jakab Dóra kozmetikus a mindennapi higiénia fontosságáról és módjairól, az egészséges életmódról tartott érdekes és tanulságos előadást.

A már hagyományos táborzáró gálára az utolsó napon került sor a Vári Emil Általános Iskola tornatermében, ahol a szülők, nagyszülők és vendégek saját szemeikkel győződhettek meg arról, hogy ilyen rövid idő alatt is milyen ügyesen tudták elsajátítani a 4for Dance-es fiúk és a Kalapos Tibor által összeállított koreográfiákat.

- Friss Média -

A 14.MŰVÉSZETI TÁNCTÁBOR étkezését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával jött létre.

8f5ce5f9a3-neamebga