SPORT
Labdarúgás
#Kisvárda
#meccs
#Puskás Akadémia
Emberelőnyét kihasználva győzött a Puskás Akadémia
A Puskás Akadémia házigazdaként 3-1-re legyőzte a Kisvárda csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójában.

A felcsútiak öt bajnoki mérkőzés óta veretlenek, ráadásul megszakították hat meccsből álló hazai nyeretlenségüket, hiszen odahaza legutóbb október 19-én győztek. A Kisvárdának ez volt sorozatban a hatodik nyeretlen bajnoki találkozója idegenben.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 3-1 (1-0)
-------------------------------------------------
Felcsút, 821 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Szolnoki (36.), Vanecek (66.), Urblík (75.), illetve Gosztonyi (81.)
sárga lap: Urblík (47.), Vanecek (58.), illetve Protic (59.), Bumba (72.), Lucas (82.)
piros lap: Ene (21.)

Puskás Akadémia FC:
-------------------
Hegedüs - Nagy Zs., Hadzsiev, Meissner, Szolnoki - Knezevic (Varga J., 77.), Slagveer (Sós, 83.), Plsek, Urblík - Vanecek (Mebrahtu, 86.), Gyurcsó

Kisvárda Master Good:
---------------------
Dombó - Protic, Ene, Theodorosz, Melnyik - Grozav, Bumba, Lucas, Sassá (Gosztonyi, 71.) - Tischler (Obradovic, 58.), Viana (Rubus, 25.)

A házigazda felcsútiak kezdtek jobban, ráadásul a 21. percben a vendégek román játékosa, Cornel Alexandru Ene piros lapot kapott, mert buktatta a gólhelyzetben lévő Slagveert. A kiállítás utáni szabadrúgást Gyurcsó Ádám a keresztlécre lőtte, de a 36. percben megszerezték a vezetést a felcsútiak: Szolnoki Roland jobb oldali beadása kissé lecsúszott, de ezzel becsapta Dombó Dávidot, és a labda a kapus felett a hálóban kötött ki.
A második félidő elején a Kisvárda is eltalálta a keresztlécet, majd a Puskás Akadémia gólját szabálytalanság miatt érvénytelenítették. A 66. percben Vanecek növelte a hazaiak előnyét, majd kilenc perccel később Urblík volt eredményes, mindketten Gyurcsó beívelése után szerezték góljukat.
A 3-1-es végeredményt a csereként beállt Gosztonyi András alakította ki a 81. percben. A Puskás Akadémia fölényét jól mutatja, hogy tízszer találta el ellenfele kapuját, a Kisvárda viszont mindössze kétszer.

Főkép: kisvardafc.hu