KÉK FÉNY
Életeket mentett tegnap a jelzőkészülék
Kettő szén-monoxid érzékelő egyszerre jelzett egy háromszintes társasház földszinti lakásában Nyíregyházán a Honfoglalás utcában szerda délután - írja közleményében Dudás Szilvia.

A katasztrófavédelem szóvivője az esetről azt írja, hogy nyíregyházi hivatásos tűzoltók a kiérkezése előtt a tulajdonos az ingatlan szellőztetését megkezdte. A lakásban a tűzoltók méréseket végeztek, amelyek a konyhában igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A lakásban tartózkodó személyt a mentők kórházba szállították további vizsgálatok elvégzése céljából.

Több helyen a szemétégetés okozott gondot

Kerti hulladékot égettek egy lakóház kertéjében szerdán Vasmegyeren és a tűz tovább terjedt. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzesethez, kéziszerszámok segítségével avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Szemét égett Nagyhalászban a Pusztatemplom utcában és Nyírbátorban a Görögtemető utcában szerdán. Előbbinél az ibrányi önkormányzati, a nagyhalászi és az ibrányi önkéntes tűzoltók, utóbbinál a nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Fotó: katasztrófavédelem - illusztráció