KÉK FÉNY
Egy nap alatt 26 körözött személyt fogtak el megyénkben
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya körözési akciót szervezett 2021. június 4-én a rendőrkapitányságok, és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársainak bevonásával.

A megye egész területén akcíóztak a rendőrök, a cél a körözött személyek felkutatása és elfogása volt. A rend őrei kiemelt figyelmet fordítottak az emberkereskedelem lehetséges áldozataira, illetve a kizsákmányolás célú kényszermunka felderítésére. Ellenőrizték a vendéglátóhelyeket, a körözött személyek lakó- és tartózkodási helyét, az odavezető főbb közlekedési útvonalakat, és ennek eredményeképpen huszonhat elfogást és előállítást hajtottak végre.

Tizennégy fővel szemben azért volt körözés elrendelve, mert a részükre korábban kiszabott pénzbírságot nem fizették meg. Közülük hat főt az egyenruhások büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, mert a korábban kiszabott pénzbírságokat az illetékes hatóság elzárásra változtatta át, aminek letöltését önként nem kezdték meg.

A rendőrkapitányságra előállított további körözött személyek hozzátartozói az intézkedés ideje alatt az eljárás elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, és arról a hatóságnak igazolást mutattak be, így szabadon távozhattak.

Hat fővel szemben bűncselekmény elkövetése miatt volt elfogatóparancs érvényben. A rendőrök hat eltűntként körözött, szökésben lévő fiatalkorút is intézkedés alá vontak, akiket előállításuk és meghallgatásuk után az illetékes gyermekvédelmi intézmény dolgozóinak átadtak.

Fotó: illusztráció - FrissMédia/archívum