NAGYVILÁG
Belföld
#egészség határok nélkül
Egészségnap határok nélkül - konferencián értékeltek
Ez év szeptember elején ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várták az érdeklődőket a Damjanich Lakóparkba a Határok Nélküli Gyógyításért Nonprofit Kft. szervezésében, a Finnamed Magánklinika támogatásával. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy az ingyenes vizsgálatokon szakorvosokkal is lehetett konzultálni vagy beszélgetni. A szűrőprogram lezárásaként konferenciát tartottak Nyíregyházán.

A konferencián elhangzott, hogy az egészségnapnak jelentős visszhangja volt a megyeszékhelyen és a határokon túl is, hiszen nagyon sok pozitív visszacsatolás érkezett a programmal kapcsolatban.

"Ha arra gondolunk, hogy hány magas vérnyomásos, COPD-s, problémás EKG-val rendelkező felnőttet vagy lúdtalpas gyermeket, felnőttet szűrtünk ki és ezáltal hány egészségben eltöltött évet adtunk a társadalomnak, akkor ki kell jelenteni: megérte" - hangzott el a konferencián.

Fontos, hogy ezeket az eredményeket, érzéseket és tapasztalatokat a programban résztvevő orvosokkal, szakemberekkel megvitassuk, kiértékeljük az adatokat. - fogalmazták meg célként a szervezők. Ugyanakkor - jegyzik meg - az adatok elemzésénél fontos szempont volt a szűrőprogram gazdaságra, társadalomra gyakorolt hatása, hiszen a betegségek korai felismerésével jóval nagyobb esély van arra, hogy növekedjenek a páciens aktív évei.

A konferencián több cég képviselője és támogatók is jelen voltak. Számukra fontos a társadalmi szerepvállalás, hiszen így lehet csak további eredményeket elérni.


- FrissMédia -