SPORT
Labdarúgás
​Edzőváltás után vezet a Várda a félidőben
Milos Kruscsics együttese 1-0-s előny birtokában vonult a félidőre.

Szűk két hétig maradtunk magyar futball nélkül az Európa-bajnoki selejtezők „jóvoltából”. A rövid uborkaszezon alatt a Kisvárda egy edzőváltáson is átesett, míg a bolgár Karabelyov társaival együtt méretes zakót szabatott magának a Puskás Arénában.

Szemenszedett hazugság volna azt mondani, hogy az első félidő egy vándorcirkusz szórakoztató erejével rendelkezett, ám egymás kóstolgatása után végül belecsaptak a lecsóba a felek: a 30. percben Kovacsics nagyszerú beadása után Szpaszics továbbított a hálóba: 1-0.

A vezetés birtokában a Kisvárda igyekezett némileg átadni a területet ellenfelének, míg a PAFC elmúlt mecccseinek hősei révén, Colley és Komáromi által próbált veszélyt teremteni – nem sok sikerrel.

A meccs folyt a maga medrében, olykor egy-egy vágókép emlékeztetett arra, hogy az újonnan kinevezett tréner, Milos Kruscsics valószínűleg jobb antréra készült a szabolcsiak padján. Folyt is a birkózás, a figyelmetlenebb nézők arra eszméltek a félidő vége előtt, hogy Colley sárga lapot kap.

Az első félidő vége előtt kicsit beszorult saját térfelére a Puskás, azonban a céltalan felívelések után a Várdához került a labda. Egészen addig, amíg nem érkezett egy szárnyaszegett felcsúti ellentámadás, amelynek végén Colley kísérletezett – sikertelenül.

Bár láttunk már rosszabb félidőt a futballtörténelem során, annyi bizonyos: ez a két csapat ennél többre képes, így Mesanovics föld-levegő rakétáján túltekintve, van ok bízni egy színvonalas második félidőben.