SPORT
kézilabda
Dunaújváros is kipipálva
Pásztor Bettina lehúzta a rolót, Hakunova ,,kínai" figurából is betalált.

A mérkőzésre a szakvezetést nem nevezte az apróbb térdproblémával küszködő Tamires Morenát, helyette Milanovics-Litre mellett Horváth Dóra kapott lehetőséget a számára kicsit szokatlan beálló poszton.

A vendégeknél továbbra is maródi Micijevics, de Erdős Ildikó sem lépett pályára. A telt házas csarnokban a KKC kezdte jobban a mérkőzést, gyorsan kétgólosra növelve előnyét (3-1), ezt azonban Ferenczy egalizálni tudta. A játékrész felénél a vendégek mestere, György László kikérte első idejét, az egyperces pauzában azonban Vlatko Djonovic láthatta el hasznosabb tanácsokkal lányait, mert ami utána következett, az maga volt a csoda. Pásztor Bettina lehúzta a rolót, Szekerczés Lucáék tíz percig gólképtelenek voltak, közben a kisvárdaiak szórtáka szebbnél szebb gólokat. Hol lerohanásgólnak, hol egy átlövésből elért találatnak tapsolhatott az egyre jobban belelkesedő publikum, a legszebb találatot azonban Hakunova jegyezte, aki Orbán passzát a levegőben átvéve helyezte el a dermedten figyelő dunújvárosi cerbus mellett. A félidő hajrájára hétgólos (13-6), megnyugtató előnnyel fordultak a hazaiak, ekkor a vendégek mestere ismét letette a ,,T" betűs táblácskát a zsűriasztalra, de ez sem változtatott sokat a játék képén. Guialo emberhátrányból is betalált, így hatgólos kisvárdai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

A térfélcserét követően tovább növelte előnyét a hazai csapat, a vendégek azonban a tetemes hátrány ellenére sem adtál fel. Egy rövidzárlatnak köszönhetően közelebb lopakodtak a dunántúliak, Ferenczy találatainak révén felcsillant egy szoros végjáték lehetősége is. Időkérés után azonban a hazaiak rendezték a soraikat, és könnyedén gyűjtötték be a két pontot. Ezzel a csapat megszerezte idénybeli harmadik győzelmét, és öt forduló után még mindig veretlen. A Kisvárda Master Good SE legközelebb szerdán lép pályára Vácon.

Kisvárda Master Good SE - Dunaújvárosi Kohász KA 30-23 (15-9)

Kisvárda, 1100 néző, v.: Hargitai G., Markó G.

Kisvárda Master Good SE: Pásztor – Benko, Dragut 1, Radojevics 4, Milanovics-Litre 1, Hakunova 9, Avdekova 1, Kordowiecka (kapus), Milosevic T. 2, Guialo 6, Klikovác 1, Rebicová, Horváth D, Orbán A. 5, Katona F. Edző: Vlatko Djonovics.

Dunaújvárosi Kohász KA: Csapó – Sirián Sz. 1, Dombi L., Szalai B. 3, Grosch V. 1, Szekerczés L. 6, Klujber K. 2, Bouti F., Tomasevic K.(kapus), Kazai A. 3, Cifra A., Molnár B., Ferenczy F. 7, Nick V., Mihály P., Jovovic J. Edző: György László

Kiállítások: 14, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4

Az eredmény alakulása, 1. perc: 1–0, 9.: 3–3, 14.: 7–6, 22.: 14–6, 26.: 15–7, 38.: 20–14, 45.: 23–16, 52.: 25–20, 58.: 29–22.

MESTERMÉRLEG

Vlatko Djonovics: – Fontos és nagy győzelmet arattunk az évek óta együtt játszó, összeszokott Dunaújváros ellen. Az első félidő közepén feljavult a védekezésünk, majd támadásban is egyre hatékonyabbak lettünk.

György László: – Az első félidőben dőlt el a mérkőzés, amikor hat–hat után szétesett a védekezésünk és a támadójátékunk is. A második félidő pozitív volt, de ez a realitás, a Kisvárda ennyivel jobb csapat.