KÉK FÉNY
#ibrányi
#nyíregyházi
#demecseri
#droghálózat
Demecseri, nyíregyházi és ibrányi droghálózatra csaptak le a szabolcsi nyomozók
A gyanú szerint a gyanúsítottak amellett, hogy fogyasztották, anyagi haszonszerzés érdekében rendszeresen árusították is a kábítószert, mindenki a maga területén a saját ügyfeleinek.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozóinak feltett szándéka volt, hogy teljes körűen felderítik és felszámolják azt a nyíregyházi droghálózatot, amelynek első érintettjét 2023. május 14-én fogták el. A nyomozók D. B. V. 23 éves nyíregyházi lakos autójában 405 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot –az elvégzett gyorsteszt eredménye szerint- speed típusú kábítószert, majd a lakásában megtartott kutatás alatt további 40 gramm drogot és a kiméréshez, porciózáshoz használt eszközöket foglaltak le. D. B. V.-t kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki és vették őrizetbe a nyomozók, majd előterjesztésükre és az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügy realizálása a Szabolcs vármegyei Jonatán és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Bükk közterületi támogató alosztály bevetési egységeinek közreműködésével folytatódott 2023. június 14-én. A nyomozók egyidőben négy helyszínen csaptak le a kábítószer üzletben terjesztőként és fogyasztóként is érdekelt férfiakra. Elfogták L. Zs. 43 éves nyíregyházi, K. M. T. demecseri, valamint F. L. 24 éves és P. G. 25 éves ibrányi lakosokat. A rendőrök kutatást tartottak a férfiakhoz köthető autókban és ingatlanokban, ahol összesen közel 400 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot, valamint a kereskedelmi tevékenységet igazoló eszközöket; precíziós digitális mérlegeket, önzáró tasakokat, mobiltelefonokat és készpénzt foglaltak le. A négy férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott

police.hu