SPORT
Labdarúgás
#Labdarúgás
#Lang Ádám
Csak én ne hibázzak - magyarázat a válogatott Andorra elleni szenvedésére
Két nappal az andorraiak elleni vb-selejtező után is letörten nyilatkozott Lang Ádám a Reggeli Startban. A válogatott védő igazat adott Marco Rossi szövetségi kapitánynak abban, hogy mindenkinek önvizsgálatot kell tartani a három vb-selejtező után, és azt is elmondta a DIGI Sport napindító műsorában, hogy miben látja a kellemetlen eredmények fő okát.

„Visszagondolva erre a két mérkőzésre, amin játszottam, meg az angol meccsen is ezt éreztem kívülről, hogy voltak olyan szituációk, főleg labdabirtoklásban, amikor az volt a jellemző, hogy nem voltunk elég vállalkozóak” – mondta kritikusan Lang Ádám válogatott labdarúgó, aki szerint a soron következő világbajnoki selejtezők előtt elengedhetetlen lesz egy beszélgetés a csapat tagjai között.

A magyar labdarúgó-válogatott az angolok elleni 4-0-s vereség után Albániában is kikapott 1-0-ra, Andorra ellen pedig „csak” 2-1-re tudott nyerni a Puskás Arénában. Lang Ádám így értékelt a Reggeli Startban a három meccs után: „Nem mozogtunk eleget labda nélkül, a labdát birtoklónak nem adtunk elegendő opciót, és amikor jön egy jó letámadás, akkor sokkal nehezebb jó döntést hozni. „Csak én ne hibázzak” elven néhol bujkálást éreztem a pályán, vagy legalábbis nem a megfelelő pozícióban voltunk. És ha nem tudod megtartani a labdát, akkor értelemszerűen az ellenfél megszerzi, ami után nyomoznunk kell, az pedig nem kellemes dolog, nagyon fel tud őrölni.”

A válogatott legközelebb október 9-én lép pályára vb-selejtezőn, amelyen Albániát fogadják a mieink a Puskás Arénában.