PUZZLE
Bulvár hírek
#bújócska
#Olaszország
#kísértetváros
#bajnokság
#Consonno
Bújócska a kísértetvárosban
Gondolta volna, hogy van, aki sportszerűen űzi az egyik legkedveltebb gyermekjátékot? Olyannyira, hogy már nyolc éve rendeznek belőle bajnokságot.

Az International Hide and Seek Championship, azaz a Nemzetközi Bújócskaverseny olyannyira népszerű, hogy idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg. Az eredetileg viccnek indult kezdeményezésnek szeptember 8 és 10 között egy olasz kisváros, Consonno ad otthont, ahol a világ legjobb rejtőzőmesterei mérik össze tudásukat – mindannyian azt remélve, hogy az ő fejükre kerül majd végül az "Arany Fügefalevél”.

A választás azért esett a kisvárosra, mert az 50 éve szinte lakatlan. Korábban Lombardia régió vezetése a szórakoztatóipar kiépítésével szerette volna fellendíteni Consonnót, ezért kaszinókat, éjszakai bárokat és bordélyházakat is építettek. A tervek azonban nem váltották be a reményeket, így ma ezek a környezetbe egyáltalán nem illeszkedő épületek üresen állnak, bizarr hangulatot kölcsönözve ezzel a városnak. Bújócskázásra azonban kiválóak: 3 napon keresztül 11 ország 80 csapata rejtőzik majd el közöttük.