KÉK FÉNY
Budapesten fogták el a körözött szakolyi házaspárt, akik évek óta bujkáltak a felelősségre vonás elől
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának munkatársai, a Szabolcs- Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya munkatársainak közreműködésével 2023. március 14-én hajnalban egy budapesti telephelyen elfogták V. M. 50 éves és K. H. 40 éves szakolyi lakosokat.

A Szabolcs vármegyei házaspár mindkét tagjával szemben elfogatóparancs volt érvényben, akik azért hagyták el lakóhelyüket és költöztek Budapestre, hogy ott a büntetésük végrehajtása, illetve a hatóság elől elrejtőzzenek. A férfi ellen három éve volt érvényben elfogatóparancs, amit azért rendelt el az illetékes bíróság, mert a rablás bűntett elkövetése miatt jogerősen kiszabott négy éves börtönbüntetésének letöltését önként nem kezdte meg. A nő ellen egy évvel ezelőtt adott ki a bíróság elfogatóparancsot kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban.

A házaspár egy budapesti telephelyen élt és dolgozott évek óta, onnan csak a legszükségesebb esetekben mozdultak ki, így tudtak éveken keresztül rejtve maradni a hatóságok elől. A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon végzett kutatómunka eredményeképpen a rendőröknek sikerült a nyomukra bukkanniuk, és megszervezték az elfogásukat. A férfi éppen fát hasogatott az általa eszkábált lakóingatlan előtt, felesége még aludt, amikor a rendőrök összehangolt intézkedés keretében váratlanul rajtuk ütöttek, és elfogták a házaspárt.

A rendőrök a férfit a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték, ahol megkezdte jogerős börtönbüntetésének letöltését, míg feleségét a körözését elrendelő bíróságra állították elő.