KÉK FÉNY
Brutális baleset: kettészakadt a traktor Nagycserkesznél
Vélhetőleg több közlekedési szabály együttes figyelmen kívül hagyása okozta azt a súlyos balesetet, ami este a 36-os főúton Nagycserkesz és Nyíregyháza között történt. A baleset következtében a traktor kettészakadt, vezetőjét kórházba szállították.

A police.hu közlése szerint, közúti közlekedési baleset történt 2022. szeptember 17-én 18 óra 29 perckor a 36-os számú főúton Nyíregyháza és Nagycserkesz között Sulyánbokornál A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi és egy mezőgazdasági vontató eddig tisztázatlan okból összeütközött. A baleset következtében az elsődleges adatok szerint egy személy megsérült. A rendőrség teljes útlezárás mellett végzi a helyszínelést.

Helyszíni információink szerint a szlovák rendszámú kisáruszállító Nyíregyháza irányából haladt Tiszavasvári felé, amikor meg akarta előzni a traktort, azonban a mezőgazdasági vontató balra, Sulyánbokor irányába akart letérni.

A traktor bal első a kistehergépkocsi jobb első kereke akadt össze. Az ütközés erejétől a traktor kettészakadt és felborult, a másik jármű az ütközési ponttól mintegy 100-150 méterre állt meg.

Az érintett útszakaszon előzni tilos és sebességkorlátozó tábla is van. A szlovák felségjelzésű gépkocsi nagy valószínűséggel még a tiltást feloldó tábla előtt kezdte meg az előzést. A balesethez az is hozzájárulhatott, hogy a traktoros nem győződött meg kellőképpen arról, számára biztosította-e a többi közlekedő az elsőbbséget. Így akár osztott felelősség is lehet a vizsgálat eredménye.

Úgy tudjuk, hogy a tarktoros könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.