18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Beszámítható a csengeri férfi, aki megölte a feleségét, mert hideg volt a leves
​2022 kora őszén Csengerben egy családi vita végkifejlete volt, hogy a 65 éves Gyula több késszúrással megölte a 61 éves feleségét. A vita - információink szerint - az étel nem megfelelő hőmérséklete miatt robbant ki.

A 65 éves Gyula 2022 augusztusa óta állt kezelés alatt a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórházban. Onnan még azon év októberének 20. napján gyógyultként hazaküldték. A mentő késő délután állt meg a család csengeri házánál, Gyula bement a házba, a felesége 4 óra múlva holtan esett össze férje elől menekülve. Férje több késszúrással ölte meg a nőt. A férfi akkor is döfött, amikor az asszony menekülni próbált előle.

Már akkor felmerült, hogy a férfi betegsége okán talán nem büntethető. A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022 októberében elrendelte a 65 éves férfi letartóztatását, azonban nem börtönbe, hanem a Budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldte a gyanúsítottat, mivel a férfi évek óta a többi között skizofrénia miatt állt kezelés alatt. Azonban, mint írtuk fentebb, a férfit Nagykállóban gyógyultnak nyilvánították.

A napokban elkészült az igazságügyi- és az elmeorvosi szakértői jelentés, amely nem tárt fel kórós elmezavart, vagyis a férfi tudatával felfogta, hogy mit tesz és tettének milyen következményei lehetnek. Vagyis a 65 éves férfi büntethető. A jelenlegi adatok szerint akár minősített emberöléssel is megvádolhatják a férfit, aki élete végéig a börtönben maradhat.