KÉK FÉNY
Évek óta skizofréniával kezelték a csengeri gyilkost
​A Nyíregyházi Bíróság nyomozási bírója elrendelte a 65 éves férfi letartóztatását, azonban nem börtönbe, hanem a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldte a gyanúsítottat. A férfi évek óta a többi között skizofrénia miatt állt kezelés alatt.

A jól láthatóan zavart 65 éves férfi csütörtök este szóváltást követően egy éles, hegyes konyha késsel többször megszúrta a feleségét, aki a helyszínen elvérzett. Ezt követően maga a gyanúsított értesítette a hatóságokat.

A férfit augusztus óta kezelték ismét Nagykállóban, onnan csütörtök késő délután szállították haza mentővel, hazaérkezést követő öt óra elteltével megölte a feleségét, mert hideg volt a leves.

A végzés végleges.

Emlékezetes, hogy a tornyospálcai rémként elhíresült ügyben az elkövető előbb a menyasszonyát, majd évekkel később az édesapját ölte meg. A férfi szintén elmebeteg, skizofréniás, ennek ellenére orvosai az első eset után pár évvel gyógyultnak nyilvánították és az injekciós kezelést tablettára váltották fel. A férfi nem szedte a gyógyszert, majd egy szombat reggel mindenféle előzetes szóváltás nélkül brutálisan megölte az apját.